ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ουμπέρτο Έκο: τo Όνομα του Ρόδου «ανθίζει» ξανά στη μικρή οθόνη

Ουμπέρτο Έκο: τo Όνομα του Ρόδου «ανθίζει» ξανά στη μικρή οθόνη

"Μου άρεσε ο συγκεκριμένος τίτλος γιατί το ρόδο είναι ένα σύμβολο τόσο πλούσιο σε νοήματα, που είναι ζήτημα εάν έχει μείνει κάποιο νόημα που να μην του έχει αποδοθεί" έλεγε ο σπουδαίος στοχαστής και συγγραφέας Ουμπέρτο ΈκοTο πρώτο του μυθιστόρημα "Το Όνομα του Ρόδου" (ιταλ: Il nome della rosa) εκδόθηκε στην Ιταλία το 1980 (εκδόσεις Bompiani) και η ανέλπιστη επιτυχία του στις προθήκες των βιβλιοπωλείων του κόσμου έφωσε αφορμή στον σκηνοθέτη Ζαν-Ζακ Ανό να το μεταφέρει στον κινηματογράφο το 1986 κερδίζοντας κοινό και κριτικούς -τώρα το "Ρόδο" ανθίζει ξανά στη μικρή οθόνη.

Η σειρά θα είναι η πρώτη τηλεοπτική προσαρμογή του πρωτοποριακού ιστορικού μυθιστορήματος μυστηρίου του Ουμπέρτο Έκο μετά την αριστουργηματική μεταφορά του με τον Σον Κόνερι στον πρωταγωνιστικό ρόλο 31 χρόνια πριν.

Το νέο πρότζεκτ εντάσσεται στις προσπάθειες του Rai να εισέλθει στη διεθνή τηλεοπτική αρένα μετά τη επιτυχία που γνώρισε η σειρά θρίλερ "Μέδικοι, οι άρχοντες της Φλωρεντίας" με πρωταγωνιστή τον Ντάστιν Χόφμαν και τη σειρά βασισμένη στο λογοτεχνικό έργο της Έλενα Φεράντε "Η τετραλογία της Νάπολης" και συγκεκριμένα στο πρώτο βιβλίο "Η Υπέροχη Φίλη μου".

Την παραγωγή της τηλεοπτικής σειράς οκτώ επεισοδίων στην αγγλική γλώσσα έχουν αναλάβει οι Ματέο Λέβι και Κάρλο Ντέλι Εσπόστι μέσω των εταιρειών τους 11 Marzo και Palomar σε συνεργασία με το ιταλικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Rai και το τμήμα παραγωγής Rai Fiction.

Ο Ιταλοαμερικανός ηθοποιός, Τζον Τουρτούρο θα ερμηνεύσει τον ρόλο του Γουλιέλμου της Μπάσκερβιλ, του φραγκισκανού μοναχού του 14ου αιώνα, ο οποίος διερευνά μια σειρά από τρομερές δολοφονίες σε ένα ιταλικό μοναστήρι των Βενεδικτίνων στην τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος που έκανε τον Ουμπέρτο Έκο γνωστό στην pop κουλτούρα.

Ο βετεράνος Ιταλός τηλεοπτικός σκηνοθέτης Τζάκομο Μπατιάτο, στα έργα του οποίου περιλαμβάνεται το "L'infiltré", ένα παλαιστινιακό θρίλερ τρομοκρατίας που είχε προταθεί Emmy, θα σκηνοθετήσει τη σειρά.

bookrose

Τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς θα αρχίσουν τον Ιανουάριο στα Cinecitta Studios της Ρώμης, σύμφωνα με το Variety.

Ο Ρούπερτ Έβερετ θα εμφανιστεί στον ρόλο του ιεροεξεταστή Μπερνάρντο Γκι. Ο νεαρός Γερμανός ηθοποιός Ντέμιαν Χάρντουνγκ θα είναι ο αδελφός Άντσο της Μελκ, ο οποίος έζησε τα γεγονότα που εκτυλίσσονται ως νεαρός δόκιμος μοναχός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ