ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πέθανε ο τροβαδούρος του Καναδά Γκορντ Ντάουνι - το συγκινητικό μήνυμα του Τριντό

Πέθανε ο τροβαδούρος του Καναδά Γκορντ Ντάουνι - το συγκινητικό μήνυμα του Τριντό
Twitter@justintrudeau

"Για πέντε σχεδόν δεκαετίες ο Γκορντ Ντάουνι μας αποκάλυψε και μας αφηγήθηκε ιστορίες του Καναδά. Ήταν ο frontman μιας από τις εμβληματικές μπάντες της ζώρας, ένας star της ροκ, ένας καλλιτέχνης και ένας ποιητής που όρισε την πατρίδα μας με τους στίχους του" γράφει ο πρωθυπουργός της χώρας Τζάστιν Τριντό στη συλληπητήρια δήλωση του για το θάνατο του ιδρυτή της μπάντας The Tragically Hip. Ο Γκορντ Ντάουνι απεβίωσε σε ηλικία 53 ετών.

Ο Ντάουνι είχε διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο τον Δεκέμβριο του 2015. Πέθανε χθες το βράδυ έχοντας στο πλευρό του τα παιδιά του και την οικογένειά του, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο εκλιπών που θεωρείτο ως ένα από τους σπουδαιότερους στιχουργούς και συνθέτες του Καναδά ήταν ο κεντρικός τραγουδιστής των Tragically Hip, που έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλείς λόγω των τραγουδιών τους που άγγιζαν θέματα όπως η κουλτούρα, η ζωή στις μικρές πόλεις και το χόκεϊ.

Ο Γκορντ Ντάουνι ήταν γνωστός για την εκστατική παρουσία του στην σκηνή και για το γεγονός ότι αφηγείτο ιστορίες κατά τη διάρκεια των τραγουδιών που ερμήνευε.

Το συγκρότημα Tragically Hip ιδρύθηκε το 1980 με έμπνευση από τη μπλουζ και τη ροκ.

“Εκ μέρους όλων των Καναδών, της Σόφι και εμένα τα συλληπητήρια μου στην οικογένεια, τους φίλους, τους συνεργάτες και τους πολλούς, πολλούς fan. Θα λείψει σε όλους πολύ" καταλήγει ο Τριντό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ