ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σκάνδαλο Γουάινσταϊν: Και ο Ματ Ντέιμον ήξερε αλλά δεν μίλησε ποτέ

Σκάνδαλο Γουάινσταϊν: Και ο Ματ Ντέιμον ήξερε αλλά δεν μίλησε ποτέ

Ο ηθοποιός Ματ Ντέιμον μίλησε ανοιχτά για το παρελθόν του με το "αρπακτικό" του Χόλιγουντ, τον μεγαλοπαράγοντα της Miramax Χάρβεϊ Γουάινσταϊν.

Καλεσμένος στην εκπομπή "Good Morning America" ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι γνώριζε εδώ και χρόνια για το περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης εις βάρος της Γκουίνεθ Πάλτροου από τον σύντροφο της τότε, τον Μπεν Άφλεκ.

Ο ηθοποιός κλήθηκε να πάρει θέση απέναντι στο σκάνδαλο που κλυδωνίζει τη βιομηχανία του (υποκριτικού) Χόλιγουντ.

Ο Ντέιμον που πήρε αποστάσεις από τον Γουάινσταϊν από τη στιγμή που περισσότερες από 38 γυναίκες τον κατηογορύν για σεξουαλική επίθεση, παρενόχληση ή βιασμό είπε ότι γνώριζε τη συμπεριφορά του αφεντικού του στη Miramax και το περιστατικό με την Πάλτροου με την οποία συμπρωταγωνίστησε στον "ταλαντούχο κύριο Ρίπλεϊ".

Ήξερα την ιστορία σχετικά με τη Γκουίνεθ από τον Μπεν" λέει. "Ο Μπεν ήταν ο επόμενος σύντροφος της μετά τον Μπραντ Πιτ. Αλλά δούλευα μαζί της στο Ρίπλεϊ. Δεν της το ανέφερα ποτέ ότι γνώριζα... Ήξερα ότι είχαν κάνει κάποια συμφωνία ή είχαν αποφασίσει να το αφήσουν πίσω τους" πρόσθεσε. "Το χειρίστηκε και ήταν η πρώτη κυρία της Miramax. Έδειχνε σεβασμό στο πρόσωπο της. Πάντα".

Η Πάλτροου είναι μία από την πλειάδα γυναικών που έχουν κατηγορήσει τον Γουάινσταϊν για παρενόχληση.

Η Πάλτροου κατηγόρησε ανοικτά τον κροίσο του Χόλιγουντ ότι προσπάθησε να την εκβιάσει σε ερωτικές περιπτύξεις όταν εκείνη ήταν 22 ετών.

"Δεν το έκανε δημόσια" λέει ο Ντέιμον στη συνέντευξη του. Ο Ντέιμον έχει κατηγορηθεί ότι ήταν ένας από τους star που άσκησε πιέσεις σε δημοσιογράφο το 2014 ώστε να μην αποκαλύψει το παρελθόν του Γουάινσταϊν. Ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη του στην υπόθεση.

Πέρα από το περιστατικό με την Πάλτροου ο Ντέιμον λέει ότι δεν γνώριζε το "σκοτεινό κομμάτι" του αφεντικού της Miramax. Ωστόσο γνώριζε ότι ήταν ένας "μ*%#άκας".

"Ήταν ένας μ*%#άκας"

“Μόλις πέντε λεπτά μαζί του ήταν αρκετά για να καταλάβεις ότι ήταν ένας άντρας που εκφόβιζε και προκαλούσε. Αυτή η φήμη τον συνόδευε. Όταν ο κόσμος λέει ότι το γνώριζε, αυτό εννούσε. Και εγώ το γνώριζα. Γνώριζα ότι ήταν ένας μ*%#άκας. Ήταν υπερήφανος για αυτό. Έτσι πουλούσε τον εαυτό του. Το ήξερα ότι ήταν γυναικάς. Δεν θα ήθελα να είμαι παντρεμένος μαζί του".

“Δεν είμαι εγώ όμως το θέμα μας εδώ. Υπάρχουν πραγματικά θύματα και έχουν επιδείξει πραγματικό θάρρος. Ελπίζω αυτό που συμβαίνει να βοηθήσει ώστε τα τραύματα τους να θεραπευτούν. Αυτές πρέπει να σκεφτόμαστε, όλοι μας" πρόσθεσε και ζήτησε συγγνώμη.

Στη συνέντευξη του ο Ντέιμον είχε δίπλα του τον Τζορτζ Κλούνεϊ που έχει δουλέψει με τον Γουάινσταϊν το 1996 στο "From Dusk Till Dawn" του Ταραντίνο αλλά και το 2002, στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο "Confessions of a Dangerous Mind" σε παραγωγή Miramax.

"Μου έλεγε συχνά για τις σχέσεις του αλλά δεν τον πολυπίστευα γιατί αν το έκανα θα έπρεπε να αλλάξω γνώμη για πολλές φίλες μου ηθοποιούς. Αλλά η ιδέα ότι αυτό το 'αρπακτικό'. αυτός ο βιαστής κυκλοφορύσε εκεί έξω και εκβίαζε γυναίκες είναι εξωφρενική" είπε.

Οι δύο τους συμπρωταγωνιστούν στην ταινία "Suburbicon".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ