ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζορτζ Κλούνεϊ: με ένα εκατομμύριο δολάρια κατά της διαφθοράς στην Αφρική

Τζορτζ Κλούνεϊ: με ένα εκατομμύριο δολάρια κατά της διαφθοράς στην Αφρική
O Kλούνεϊ στο Σουδάν GORAN TOMASEVIC/REUTERS

Ο ακτιβιστής star και πατέρας δύο παιδιών πλέον Τζορτζ Κλούνεϊ συνεχίζει το ανθρωπιστικό του έργο χτίζοντας το πολιτικοποιημένο προφίλ του στη διεθνή σκηνή. 

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ δώρισε 1 εκατ. δολάρια για την καταπολέμηση εγκλημάτων πολέμων και της διαφθοράς στην Αφρική.

Το "Ίδρυμα Κλούνεϊ για την Δικαιοσύνη" ανακοίνωσε τη δωρεά προς την Σέντρι, μια ερευνητική πρωτοβουλία τής οποίας είναι συνιδρυτής ο χολιγουντιανός ηθοποιός και έχει ως στόχο να φέρει στο φως τα οικονομικά δίκτυα πίσω από τις συγκρούσεις στην Αφρική.

Σε ανακοίνωσή του ο σταρ του Χόλιγουντ είπε ότι στόχος της ομάδας είναι "να διασφαλίσει ότι τα εγκλήματα πολέμου δεν φέρουν κέρδος σε κάποιους".

Συνολικά συγκεντρώθηκαν για τον σκοπό αυτό, μαζί με άλλες δωρεές 3,45 εκατ. δολάρια.

Το Σέντρι ανακοίνωσε ότι τα χρήματα αυτά θα βοηθήσουν τη χρηματοδότηση ερευνών την ερχόμενη χρονιά σχετικά με την "παράνομες χρηματοδοτικές ροές στις χώρες που ταλανίζονται από συγκρούσεις, όπως είναι το Νότιο Σουδάν, το Κονγκό, η Σομαλία και η Κεντρικοαφρικανική Δημοκρατία".

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση Sentry την οποία ίδρυσε ο Κλούνεϊ μαζί με τον ακτιβιστή Τζον Πρέντεργκαστ, σε έκθεσή της το 2016 ανέφερε πως οικογένειες και στις δύο πλευρές του εμφυλίου πολέμου στο Νότιο Σουδάν έχουν κάνει περιουσίες ολόκληρες από τη σύγκρουση αυτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ