ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Οι ταινίες έναρξης και λήξης της μεγάλης γιορτής

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Οι ταινίες έναρξης και λήξης της μεγάλης γιορτής

Η αυλαία του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα ανοίξει οσονούπω καθώς η μεγάλη κινηματογραφική γιορτή του κινηματογράφου αποβιβάζεται στο λιμάνι της πόλης.

Το 58ο φετιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ανοίγει με την καθηλωτική ιστορία αγάπης "Η ψυχή και το σώμα της Ίλντικο Ενιέντι" που κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο του φετινού Φεστιβάλ Βερολίνου.

Το 58ο ΦΚΘ πραγματοποιεί αφιέρωμα στην πολυβραβευμένη Ουγγαρέζα σκηνοθέτιδα, η οποία θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει στο κοινό τις ταινίες της. Στο παράδοξο, ρομαντικό φιλμ Η ψυχή και το σώμα / On Body and Soul (2017), ζωώδες και ανθρώπινο, ομορφιά και γκροτέσκ δημιουργούν ένα ατμοσφαιρικό παραμύθι με ελάφια και δυο μοναχικές ψυχές που συναντιούνται κάθε βράδυ κυριολεκτικά στα όνειρά τους.

Μια απρόβλεπτη ερωτική ιστορία που αιχμαλωτίζει τις αισθήσεις, μια κινηματογραφική εμπειρία που συνεχίζεται ακόμη κι όταν έχουν πέσει οι τίτλοι τέλους. Η ταινία θα βγει στις αίθουσες μετά το 58ο ΦΚΘ από τη Strada Films.

Λήξη με ένα μεγάλο Πάρτι

the party 1

Μια από τις πιο απολαυστικές κωμωδίες χαρακτήρων που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό, η ταινία Το πάρτι / The Party της Σάλι Πότερ θα κλείσει την αυλαία του 58ου Φεστιβάλ την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 στο εμβληματικό "Ολύμπιον".

Μια φιλόδοξη πολιτευόμενη προσκαλεί ενθουσιασμένη τους φίλους της στο σπίτι για να γιορτάσουν την προαγωγή της. Οι καλεσμένοι, όμως, έχουν τα δικά τους δράματα, ενώ και ο σύζυγος της οικοδέσποινας μοιάζει ανήσυχος. Όταν τους ανακοινώσει πράγματα που θα σοκάρουν, θα ξεκινήσει ένα ντόμινο κωμικοτραγικών αποκαλύψεων. Κάπως έτσι, μια βραδιά που ξεκίνησε με πολλές υποσχέσεις, θα καταλήξει σε ό,τι δεν είχε ποτέ κανείς φανταστεί.

Με all-star καστ που περιλαμβάνει τους Κριστίν Σκοτ Τόμας, Πατρίσια Κλάρκσον, Μπρούνο Γκαντς, Έμιλι Μόρτιμερ, Κίλιαν Μέρφι και Τίμοθι Σπολ σε εκπληκτικές ερμηνείες, το φιλμ είναι μια ασπρόμαυρη feelgood έκπληξη, που ισορροπεί ανάμεσα στο δράμα και την κωμωδία, για να σχολιάσει πανέξυπνα τη μπουρζουαζία, την πολιτική, τα ανθρώπινα πάθη και την ηθική. Η ταινία θα βγει στις αίθουσες μετά το 58ο ΦΚΘ από την Feelgood.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ