ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Kέβιν Σπέισι: ο νεοναζί & σαδιστής πατέρας του και η ανηθικότητα ενός παιδόφιλου με ταλέντο

Kέβιν Σπέισι: ο νεοναζί & σαδιστής πατέρας του και η ανηθικότητα ενός παιδόφιλου με ταλέντο

Μετά το σκάνδαλο Γουάινσταϊν ένα νέο σκάνδαλο άλλων αποχρώσεων αλλά ίδιας θεματικής αναδύθηκε στο Χόλιγουντ. Ο Κέβιν Σπέισι, ένας αδιαμφισβήτητα ταλαντούχος φέρεται να είναι ο επόμενος predator της βιομηχανίας του θεάματος. Το “αρπακτικό” Σπέισι κατήγγειλε δημόσια σε συνέντευξη του στο Buzzfeed ο Άντονι Ραπ -ηθοποιός με καριέρα στο Μπρόντγουεϊ- που αποκάλυψε ότι ο Σπέισι του επιτέθηκε σεξουαλικά σε διαμέρισμα στο Μανχάταν. Τότε ο θύτης ήταν 26 και το θύμα 14 -ακόμη και αν αυτό το τότε ήταν τριάντα χρόνια πριν.

Ο Σπέισι δεν παραδέχθηκε το περιστατικό ωστόσο απάντησε στις κατηγορίες ζητώντας συγγνώμη για την “απαράδεκτη” μεν, “μεθυσμένη” δε συμπεριφορά του προς τον Ραπ και με μια κίνηση που πολλοί χαρακτήρισαν μακιαβελική, αποκάλυψε με αφορμή το περιστατικό, ότι είναι ένας πρώην αμφισεξουαλικός άντρας που πλέον έχει επιλέξει να ζει ως ομοφυλόφιλος. Η καταιγίδα οργής εναντίον του ξεκίνησε και δεν μοιάζει να καταλαγιάζει σύντομα.

Πολλά media και χρήστες των κοινωνικών δικτύων κατηγόρησαν τον Σπέισι ότι προσπάθησε να αλλάξει τη συζήτηση αποπροσανατολίζοντας από την πραγματική είδηση.

Το ότι ο Σπέισι είναι ομοφυλόφιλος είναι μια εξομολόγηση που δεν εντυπωσίασε πολλούς -οι φήμες για τη σεξουαλική του ταυτότητα κυκλοφορούν, όπως τόσες άλλες, εδώ και χρόνια στο Χόλιγουντ- η παιδοφιλία όμως εις βάρος του έφηβου Ραπ και ο τρόπος συγκάλυψης της δεν μπορεί παρά να σοκάρει.

Παίζοντας το παιχνίδι των media και του μηνύματος ως άλλος Άντεργουντ ο Σπέισι χρησιμοποίησε τον άσο της σεξουαλικής του αποκάλυψης για να αποφύγει το νομικά κολάσιμο περιστατικό παιδοφιλίας.

“Ο Kέβιν Σπέισι ανακάλυψε κάτι που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα: το ότι υπάρχει λάθος στιγμή να αποκαλύψεις πως είσαι ομοφυλόφιλος” σχολίασε ένας από τους αναρίθμητους χρήστες των κοινωνικών δικτύων που διέκριναν στην απολογία του Σπέισι μια προσπάθεια να γλιστρήσει ως χέλι από τις κατηγορίες εις βάρος του.

Προσπαθώντας να στρέψει την προσοχή της κοινής γνώμης από την παιδοφιλία στην ομοφυλοφιλία ο Σπέισι κατάφερε να εξοργίσει τους πάντες με ευκολία.

Ετεροφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι και ομοφυλόφιλοι, άντρες και γυναίκες πέρα από τις ενήλικες επιλογές τους της σεξουαλικής τους ταυτότητας έστρεψαν τα βέλη τους στον Σπέισι που όχι μόνο δεν στάθηκε με σθένος απέναντι στις σοκαριστικές αποκαλύψεις του Ραπ εις βάρος του αλλά χρησιμοποίησε το περιστατικό ρίχνοντας στην αρένα των αιμοσταγών media όλη την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα -που βέβαια δεν του χαρίστηκε.

“Πώς τολμάς, Κέβιν Σπέισι!”

HOW

O Οwen Jones, αρθρογράφος στη The Guardian υπογράφει ένα κείμενο που καταδικάζει τη δειλή στάση του Σπέισι απέναντι στις καταστάσεις σχολιάζοντας ότι ο Σπέισι έκανε πολλαπλά εγκλήματα.

“Το να χρησιμοποιήσει κάποιος έναν ισχυρισμό για απόπειρα σεξουαλικής επίθεσης εναντίον ενός παιδιού, ως ευκαιρία για να κάνει coming out; Πώς τολμάς Κέβιν Σπέισι! Όταν διάσημες προσωπικότητες αντιμετωπίζουν κάποιο σκάνδαλο, έχουν μια ομάδα έμπειρων PR συμβούλων για να τους βοηθήσουν στις δηλώσεις τους. Οι PR σύμβουλοι στην παρούσα φάση τι ακριβώς κάνουν; Προσπαθούν να στρέψουν την προσοχή αλλού, εισάγοντας μια νέα ιστορία. Στην περίπτωση αυτή, ο πελάτης τους αποκάλυψε τη σεξουαλική του ταυτότητα. Ο Σπέισι τραυμάτισε μια μειοψηφία, που αρνιόταν δημοσίως να συσχετίσει μαζί της, μέχρι πριν λίγες ώρες” αναφέρει.

Μάστορας σε αυτό που διδάσκει στο masterclass του (μαθαίνει σε σπουδαστές online πώς να χειρίζονται τις καταστάσεις υπέρ τους ώστε να κερδίζουν μια θέση στη βιομηχανία του θεάματος), ο Σπέισι προσπάθησε να χειραγωγήσει τα media και να κάνει τους πάντες να ξεχάσουν ότι εκκρεμεί εις βάρος του μια κατηγορία παιδοφιλίας.

Η τεχνική αντιπερισπασμού σήμερα συνεχίστηκε με τις αποκαλύψεις από τον αδελφό του Ράνταλ Φάουλερ για τα σκληρά παιδικά χρόνια και την κακοποίηση που ο ίδιος δέχθηκε από τον ναζιστή, περίπου σαδιστή πατέρα του.

Ωστόσο το δυσάρεστο και προφανώς τραυματικό οικογενειακό παρελθόν του Σπέισι δεν είναι κάτι που δεν γνωρίζαμε.

Ο νεοναζί πατέρας του, το "Τέρας" στη φαμίλια

FATHER1

Ήδη από το 2004, ο Αμερικάνος δημοσιογράφος Ρότζερ Φρίντμαν της Fox News και η Βρετανή Σάρον Τσέρτσερ της εφημερίδας Mail έκαναν λόγο για τα σκοτεινά μυστικά μιας απάνθρωπης παιδικής ηλικίας.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των δημοσιογράφων που εξομολογήθηκε κοντινός άνθρωπος του ηθοποιού ο πατέρας του Κέβιν Σπέισι, Τόμας Φάουλερ ήταν ορκισμένος νεοναζί.

Ο Φάουλερ ήταν μέλος του Αμερικάνικου Ναζιστικού Κόμματος και συνέλλεγε μανιωδώς ενθύμια των Ναζί όπως αποκάλυψε 13 χρόνια πριν, όπως και σήμερα, ο μεγαλύτερος αδελφός του Σπέισι, Ράνταλ Φάουλερ.

Ο Ράνταλ, επίσης καλλιτέχνης αλλά χωρίς το ταλέντο ή το κύρος των δύο Όσκαρ που έχει ο Σπέισι εργάστηκε ως σωσίας του Ροντ Στιούαρτ και στην αυτοβιογραφία του αποκάλυψε ότι ο πατέρας του τον κακοποιούσε τόσο ψυχολογικά όσο και σεξουαλικά.

FATHER2


Ο Ράνταλ Φλάουερ χρησιμοποιεί τον Κέβιν Σπέισι με τη σειρά του για να αποπροσανατολίσει την προσοχή από τον μικρότερο αδελφό του, στον ίδιο ή το σκοτεινό οικογενειακό παρελθόν μιας φαμίλιας που ο πατέρας απαντούσε σε αυτό που ίσως είναι και ο απόγονος του. Ένα “Τέρας”.

“Ο Κέβιν προσπαθούσε να αποφύγει όσα συνέβαιναν με το να ‘τυλίξει’ τον εαυτό του σε μια συναισθηματική φούσκα κι έγινε πολύ πονηρός κι έξυπνος. Ήταν τόσο αποφασισμένος να αποφύγει τα χτυπήματα, που στο τέλος δεν έμεινε τίποτα μέσα του. Δεν είχε συναισθήματα” λέει ο Φάουλερ.

Υπηρετώντας την ομερτά του Χόλιγουντ που δεν μιλάει εκτός και όταν εξαναγκαστεί να το κάνει ο Σπέισι μοιάζει ένας ιδανικά ανήθικος εγκληματίας που με μαεστρία απέφυγε να παραδεχτεί ότι ο Ραπ ήταν μόλις 14 ετών όταν αποφάσισε να επιτεθεί με σεξουαλικές προθέσεις εναντίον του.

“Oι άνθρωποι πρέπει να σέβονται τις ιδιαιτερότητες του καθενός. Είμαι διαφορετικός απ’ ότι θα ήθελαν κάποιοι να είμαι. Αλλά δεν πιστεύω ότι τα προσωπικά θέματα του καθενός είναι και πολιτικά. Κανενός η προσωπική ζωή δεν αφορά το δημόσιο συμφέρον. Είναι κουτσομπολιό. Τέλος” έλεγε ο Σπέισι σε συνέντευξη του το 2010, όταν τον ρώτησε δημοσιογράφος γιατί δεν μιλούσε ποτέ ανοιχτά για τη ζωή του και τα μυστικά της.

Τώρα που το έκανε -ο τρόπος και το timing που το έκανε- απέδειξε όχι μόνο ότι είναι ένας ακόμη πιο απεχθής Γουάινσταϊν από τον προηγούμενο αλλά κυρίως ένας παιδόφιλος με μακιαβελικό ταλέντο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ