ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Kέβιν Σπέισι: δεύτερη καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από Μεξικανό ηθοποιό

Kέβιν Σπέισι: δεύτερη καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από Μεξικανό ηθοποιό

Για τη νόρμα τηςσεξουαλικής παρενόχλησης από ισχυρούς άντρες σε νεότερους στη βιομηχανία του θεάματος κάνει λόγο μεξικανός ηθοποιός που μετά τον Άντονι Ραπ κατηγορεί δημόσια τον Κέβιν Σπέισι αποκαλύπτοντας "διάφορες δυσάρεστες συναντήσεις" με τον βραβευμένο με 'Οσκαρ ήρωα της σειράς "House of Cards".

Ο Ρομπέρτο Καβάζος, ηθοποιός που σπούδασε στη Βρετανία και έχει εργαστεί στον κινηματογράφο, στο θέατρο και στην τηλεόραση, έγραψε χθες στη σελίδα του στο Facebook ότι οι συναντήσεις του με τον Σπέισι ήταν στα "όρια της παρενόχλησης. Αν ήμουν γυναίκα, αναμφίβολα δεν θα δίσταζα να τις χαρακτηρίσω έτσι", γράφει χωρίς να αναφέρει πότε έγιναν οι συναντήσεις αυτές.

Ο Σπέισι, που έχει τιμηθεί δύο φορές με 'Οσκαρ, βρίσκεται ήδη στη δίνη του κυκλώνα, μετά τις αποκαλύψεις του 46χρονου ηθοποιού 'Αντονι Ραπ που κατηγόρησε τον 58χρονο ηθοποιό για απόπειρα σεξουαλικής επίθεσης όταν ο Ραπ ήταν 14 ετών. Ο Σπέισι ζήτησε συγνώμη με μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter.

O μεξικανός ηθοποιός που γεννήθηκε το 1982 δηλώνει πως γνώρισε τον Σπέισι όταν ο αμερικανός σταρ ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Old Vic στο Λονδίνο μεταξύ 2004 και 2015. Ο Καμπάζος αναφέρει στο βιογραφικό του ότι εργάστηκε σε αυτό το θέατρο το 2008, το 2010 και το 2011.

"Είμαστε πολλοί που είχαμε μια ιστορία με τον Κέβιν Σπέισι", αναφέρει ο Καβάζος στην ανάρτηση του διευκρινίζοντας ότι "αρκούσε να είσαι άνδρας κάτω των 30 ετών για να νιώσει ο Κύριος Σπέισι ελεύθερος να μας αγγίξει".

Ήταν τόσο σύνηθες που είχε γίνει ανέκδοτο μεταξύ μας", προσθέτει τονίζοντας ότι ορισμένοι τού είχαν διηγηθεί παρόμοια περιστατικά. "Τις περισσότερες φορές ο κύριος (Κέβιν Σπέισι) ήταν στο μπαρ του θεάτρου και έκανε επίδειξη επιμένοντας και ασκώντας πίεση σε όποιον του χτύπαγε στο μάτι. Έτσι συνέβη με μένα τη δεύτερη φορά (που τον συνάντησα), αλλά ουδέποτε ενέδωσα. Όμως ξέρω ότι ορισμένοι φοβήθηκαν να του πουν στοπ".

cavazos

@facebook

Ο Καβάζος πιστεύει ότι "θα είναι πολλοί" αυτοί που θα τολμήσουν να κάνουν αποκαλύψεις τις προσεχείς ημέρες και δηλώνει ότι δεν θα εκπλαγεί "αν τελικά οι μηνύσεις είναι τόσες πολλές όσες αυτές κατά του αμερικανού παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινσταϊν.

Eπιπλέον έγραψε στο Twitter ότι δεν θα μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης μετά τις αποκαλύψεις του. "Όλα ειπώθηκαν σε αυτά που έγραψα. Δεν έχω τίποτε άλλο να προσθέσω", σχολίασε ο μεξικανός ηθοποιός απαντώντας σε δημοσιογράφους που ζητούν συνέντευξη.

Περισσότερες από 80 γυναίκες έχουν κατηγορήσει δημόσια τον 65χρονο Γουάινστιν για σεξουαλική παρενόχληση ή βιασμό μετά τη δημοσίευση σχετικών ερευνών στη New York Times και το New Yorker πριν από ένα μήνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ