ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Mπρετ Ράτνερ: έξι γυναίκες καταγγέλουν το σκηνοθέτη του Χ-Μen για σεξουαλική κακοποίηση

Mπρετ Ράτνερ: έξι γυναίκες καταγγέλουν το σκηνοθέτη του Χ-Μen για σεξουαλική κακοποίηση
REUTERS/Danny Moloshok

Κάθε 24ωρο και τουλάχιστον μία ή περισσότερες καταγγελίες για την κουλτούρα βιασμού που εδώ και χρόνια διαβρώνει τη βιομηχανία του θεάματος μετά τις αποκαλύψεις για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν. Ο παράγοντας του Χόλιγουντ και αγαπημένο ταλέντο των στούντιο Μπρετ Ράτνερ, δημιουργός των επιτυχιών "Αλεξίσφαιροι Ντετέκτιβ" και "X-Men: Η τελική αναμέτρηση" αλλά και παραγωγός του τηλεοπτικού "Prison Break" κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση από έξι γυναίκες. Ανάμεσα τους οι ηθοποιοί Νατάσα Χέντστριτζ και Ολίβια Μαν.

Οι έξι γυναίκες κατηγορούν τον σκηνοθέτη και παραγωγό Ράτνερ αναφέρουν οι Los Angeles Times, ωστόσο ο δικηγόρος του 48χρονου διέψευσε τις κατηγορίες στην εφημερίδα.

Η Νατάσα Χέντστριτζ, που έγινε ευρέως γνωστή για την ερμηνεία στην ταινία "Species" το 1995, κατηγορεί τον Ράτνερ ότι την ανάγκασε να του κάνει στοματικό έρωτα, όταν εκείνη εργαζόταν ως μοντέλο στη Νέα Υόρκη, σε ηλικία 19 ετών.

"Ο Μπρετ Ράτνερ μου γύρισε το χέρι. Με ακινητοποίησε με το σώμα του" κατήγγειλε η ηθοποιός αναγνωρίζοντας ότι εκείνη, αδύναμη μπροστά του υπάκουσε σε ό,τι της ζήτησε.

Η Χέντστριτζ παραδέχθηκε ότι αποφάσισε να μιλήσει, ακολουθώντας το παράδειγμα των δεκάδων γυναικών που πρόσφατα κατήγγειλαν τις σεξουαλικές επιθέσεις που υπέστησαν από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν, τον πανίσχυρο παραγωγό του Χόλιγουντ.

Η Ολίβια Μαν, η οποία έπαιξε στην τηλεοπτική σειρά "The Newsroom", είπε στην εφημερίδα ότι ο Μπρετ Ράτνερ αυνανίστηκε μπροστά της όταν εκείνη βρισκόταν στα πλατό της ταινίας "Το Τελευταίο Κόλπο" (2005). Η ίδια είχε αναφέρει αυτήν την επίθεση σε ένα βιβλίο χωρίς να αποκαλύψει το όνομά του.

Άλλες τέσσερις γυναίκες κατήγγειλαν ότι υπήρξαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον Ράτνερ. Ο δικηγόρος του, ο Μάρτιν Σίνγκερ, απέρριψε κάθε κατηγορία.

2017 11 01T164927Z 1240206401 RC1B57B89F00 RTRMADP 3 PEOPLE BRETT RATNER

REUTERS/Danny Moloshok

"Εκπροσωπώ τον Ράτνερ εδώ και 2 δεκαετίες και καμία γυναίκα δεν τον κατηγόρησε ποτέ για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά ή σεξουαλική παρενόχληση" επισήμανε ο δικηγόρος στην εφημερίδα σε μια δεκασέλιδη επιστολή… Καμία γυναίκα δεν ζήτησε ποτέ ή δεν σύναψε καμία οικονομική συμφωνία με τον πελάτη μου" συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο Ράτνερ και ο Ντάστιν Χόφμαν είναι τα τελευταία ονόματα που προστέθηκαν στην ολοένα και μεγαλύτερη λίστα των "αρπακτικών" και των ισχυρών που φέρνουν στο Χόλιγουντ τη δυσωδία της απέχθειας.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ