Οι ίδιοι είναι νεκροί, η φήμη όμως και η παρακαταθήκη του ταλέντου τους τους συντηρεί στην επικαιρότητα φέρνονατς τεράστια κέρδη στους απογόνους ή τους κληρονόμους τους. Για πέμπτη συνεχή χρονιά ο βασιλιάς της ποπ Μάικλ Τζάκσον είναι πρώτος στη λίστα των πλέον κερδοφόρων διασημοτήτων που έχουν πεθάνει του Forbes με 75 εκατομμύρια δολάρια.

Το περιοδικό διευκρινίζει πως τα κέρδη του Μάικλ Τζάκσον δέχθηκαν ώθηση από το καινούργιο άλμπουμ με τα Greatest Hits του τραγουδιστή, από το σόου των Cirque du Soleil στο Λας Βέγκας και από το μερίδιο του στον κατάλογο της δισκογραφικής εταιρείας EMI.

Στην ίδια λίστα φιγουράρουν και άλλοι μουσικοί που έχουν πεθάνει αλλά η κληρονομιά τους "στοιχειώνει" και το κοινό αλλά και το Χρηματιστήριο Αξιών της showbiz.

Στην τέταρτη θέση φιγουράρει το όνομα του Έλβις Πρίσλεϊ, με 35 εκατομμύρια δολάρια και στην πέμπτηο Μπομπ Μάρλεϊ, με 23 εκατομμύρια δολάρια.

Πίσω από τον Τζάκσον, ο δεύτερος πιο κερδοφόρος διάσημος νεκρός είναι ο θρύλος του γκολφ Άρνολντ Πάλμερ. Με 40 εκατομμύρια δολάρια, εν μέρει λόγω των πωλήσεων της λεμονάδας στην Αριζόνα και του παγωμένου τσαγιού που φέρουν το όνομά του στη συσκευασία.

Τέλος την πεντάδα των πιο εμπορικών αν και νεκρών ισχυρών βρίσκεται ο σπουδαίος κομίστας και δημιουργός των Peanuts Τσαρλς Σουλτς με 38 εκατομμύρια δολάρια.

Ολόκληρη η (κάπως μακάβρια) λίστα εδώ.

Διαβάστε επίσης