ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μισέλ Φάιφερ: «Η κουλτούρα βιασμού είναι συστημικό πρόβλημα στο Χόλιγουντ»

Μισέλ Φάιφερ: «Η κουλτούρα βιασμού είναι συστημικό πρόβλημα στο Χόλιγουντ»
Jeff Overs/BBC/Handout via REUTERS

Η πρωταγωνίστρια στο νέο "Έγκλημα στο Όριαν Εξπρές" Μισέλ Φάιφερ μίλησε ανοιχτά για το μέγεθος της κουλτούρας βιασμού που έχει "ανδρώσει" το Χόλιγουντ.

Μιλώντας στο BBC η Φάιφερ δήλωσε ότι το πρόβλημα που τώρα απλά αποκαλύπτεται αν και ήταν ένα κοινό μυστικό σε όλους, η κουλτούρα βιασμού και οι σεξουαλικές επιθέσεις δηλώνει είναι τόσο δεδομένο, οπυσιαστικά είναι ένα πρόβλημα των θεμελίων επάνω στα οποία έχει γιγαντωθεί η βιομηχανία του θεάματος.

"Η κουλτούρα βιασμού είναι 'συστημική'" είπε η καλλονή ηθοποιός που αναφέρθηκε στο δυσδιάκριτο πολλές φορές όριο ανάμεσα στο φλερτ και την παρενόχληση.

"Οι άντρες σκέφτονται... πολύ" αναφέρει η Φάιφερ που ελπίζει η μεγάλη συζήτηση που έχει ανοίξει με αφορμή τον Γουάινστιν να οδηγήσει τα "αρπακτικά" του Χόλιγουντ σε αφανισμό.

Επιπλέον η πάντα εγκρατής Φάιφερ δήλωσε υπερήφανη για τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε η βιομηχανία κινηματογράφου του Χόλιγουντ στις υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα.

"Δεν πρέπει να υπάρχουν αρνητικά σχόλια του Τύπου για το Χόλιγουντ γιατί η βιομηχανία του κινηματογράφου αντέδρασε" δήλωσε η ηθοποιός στο Assosciated Press όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει τα συμβάντα σεξουαλικών παρενοχλήσεων που έγιναν γνωστά.

"Οι αντιδράσεις ήταν γρήγορες και αποφασιστικές για να υποστηριχθούν όλες αυτές οι γυναίκες που μίλησαν. Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ σε καμία άλλη δουλειά, σε κανένα άλλο σκάνδαλο... Είμαι πολύ περήφανη για τον τρόπο με τον οποίο η βιομηχανία του θεάματος το χειρίστηκε και συνεχίζει να το χειρίζεται" είπε η ηθοποιός.

Τον περασμένο μήνα ο Χάρβεϊ Γουάινστιν, ο Μπρετ Ράτνερ, ο Κέβιν Σπέισι και άλλοι ισχυροί άντρες της βιομηχανίας του θεάματος βρέθηκαν στο επίκεντρο κατηγοριών που κινούνται από σεξουαλικές παρενοχλήσεις μέχρι και επιθέσεις βιασμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ