ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ούμα Θέρμαν: θυμωμένη με το Χόλιγουντ των βιαστών αφήνει υπονοούμενα για αποκαλύψεις (vid)

Ούμα Θέρμαν: θυμωμένη με το Χόλιγουντ των βιαστών αφήνει υπονοούμενα για αποκαλύψεις (vid)

H ηθοποιός και μούσα του Κουέντιν Ταραντίνο Ούμα Θέρμαν δεν έχει μιλήσει για τα σκάνδαλα της σεξουαλικής κακοποίησης που συγκλονίζουν το Χόλιγουντ και δη τον Χάρβεϊ Γουάινστιν -το αφεντικό της στις ταινίες της Miramax, Pulp Fiction & Kill Bill. 

Η σταρ κρατάει αποστάσεις ασφαλείας από την καταιγίδα καταγγελιών και θέλει να μιλήσει όταν πλέον έχει ηρεμήσει από τον θυμό που νιώθει μέσα της.

Μπροστά στον τηλεοπτικό φακό, η Θέρμαν όταν ρωτήθηκε τι έχει να πει για τις αποκαλύψεις που αποδεικνύουν ότι η κουλτούρα βιασμού είναι και η ομερτά της βιομηχανίας του θεάματος είπε συγκρατημένα:

"Δεν έχω μία καλή ατάκα για εσένα. Γιατί έχω μάθει με τα χρόνια -δεν είμαι μικρό παιδί- έχω μάθει πως όταν μιλάω με θυμό, συχνά μετανιώνω για τον τρόπο με τον οποίο εκφράστηκα. Οπότε περιμένω ώστε να νιώσω λιγότερο θυμωμένη και όταν είμαι έτοιμη, θα πω ό,τι έχω να πω."

Τη στάση της χαιρέτησαν πολλοί στα κοινωνικά δίκτυα. Ανάμεσα τους και η ηθοποιός Άσια Αρτζέντο, που είναι μία από τις γυναίκες που κατηγόρησαν ανοιχτά τον Γουάινστιν για βιασμό.

Η Αρτζέντο, κόρη του σκηνοθέτη του ιταλικού τρόμου Ντάριο Αρτζέντο και σύντροφος του Άντονι Μπουρντέν όχι μόνο δεν βρήκε φωνές συμπαράστασης μετά τις καταγγελίες της αλλά έφυγε από την Ιταλία για να αναζητήσει καταφύγιο στη Γερμανία καθώς η κοινή γνώμη στην πατρίδα της της επιτέθηκε για τις αποκαλύψεις ρίχνοντας τις ευθύνες στο θύμα και όχι το θύτη σε μια απίστευτη επίδειξη μισογυνισμού στο πρόσωπο της.

Η Θέρμαν ως μούσα και στενή συνεργάτης του Tαραντίνο γνωρίζει πολλά καθώς αρκετές από τις ταινίες τους ήταν παραγωγές ή διανομή της Miramax.

pulpfictionrecalledreal


ΔΗΜΟΦΙΛΗ