ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Mόνικα Μπελούτσι: Υπερασπίζεται τον Τορνατόρε & διακρίνει την παρενόχληση από το κακό φλερτ

Mόνικα Μπελούτσι: Υπερασπίζεται τον Τορνατόρε & διακρίνει την παρενόχληση από το κακό φλερτ

Η 53χρονη καλλονή Μόνικα Μπελούτσι επιβραβεύθηκε για το σύνολο της καριέρας της στην πατρίδα της, Ιταλία. Η ηθοποιός παρέλαβε το βραβείο "Βίρνα Λίζι" που από το 2015 και έκτοτε κάθε χρόνο λαμβάνουν διάσημοι ηθοποιοί σε μια τελετή απονομής που γίνεται στη μνήμη της ιταλίδας σταρ και αναφέρθηκε στα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης και την κουλτούρα βιασμού στη showbiz.

Η Μπελούτσι αφού παρέλαβε το νέο της τρόπαιο από από το γιο της Λίζι, Κοράντο Πέσιο και το διάσημο σκηνοθέτη Τζουζέπε Τορνατόρε αναφέρθηκε στα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης και με αφορμή τις καταγγελίες ενάντια στον Τορνατόρε που κατηγορήθηκε πρόσφατα για παρενόχληση από την ηθοποιό και παρουσιάστρια Μιριάνα Τρεβιζάν.

"Ο Τζουζέπε είναι φίλος μου και τον σέβομαι. Χάρη σε αυτόν μου άνοιξαν οι πόρτες στη βιομηχανία του θεάματος" είπε η Ιταλίδα καλλονή και ηθοποιός που πλέον είναι μόνιμη κάτοικος Γαλλίας.

"Η έκρηξη θυμού είναι δικαιολογημένη όμως σε περιπτώσεις μπορεί να είναι και λανθασμένη. Πρέπει να διακρίνουμε τις διαφορές ανάμεσα στο βιασμό, τον εκβιασμό, τη σεξουαλική παρενόχληση και μια κίνηση που ίσως αποτελεί, ουσιαστικά, έντονο φλερτ" είπε χαιρετώντας όμως την πρωτοβουλία των θυμάτων να μιλάνε ανοιχτά για τα περιστατικά ελπίζοντας ότι αυτός ο διάλογος θα οδηγήσει σε ουσιαστικές αλλαγές.

"Πρέπει να ξεχωρίζουμε τον άνθρωπο από τα έργα του" συμπλήρωσε αναφέροντας ότι "όποιος είναι σπουδαίος δημιουργός δεν είναι και απαραίτητα σπουδαίος χαρακτήρας".

Δεν νομίζω ότι υπάρχει έστω μια γυναίκα που δεν έχει νιώσει άβολα από έναν αγενή άντρα σε κάθε εργασιακό περιβάλλον" είπε. "Ως γυναίκες πρέπει να μάθουμε να αναγνωρίζουμε την απρεπή συμπεριφορά ενός άντρα. Είμαι ευτυχισμένη που οι γυναίκες αποφάσισαν να μιλήσουν ανοιχτά και χωρίς φόβο -ιδιαίτερα για τις κόρες μου. Οι συνθήκες πρέπει να αλλάξουν και αλλάζουν. Στην ιστορία της ανθρωπότητας οι γυναίκες έρτωγαν τα αποφάγια των αντρών και σήμερα, μετά από τόσα περιστατικά κακοποίησησης οι γυναίκες σπάνε τα δεσμά τους αλλά όταν ίσως κάποιες φορές το κάνουν με άσχημο ή λάθος τρόπο" πρόσθεσε.

"Μα πόσο ανόητη ερώτηση;"

https://www.instagram.com/p/p

Σε ερώτηση αν έχει παρενοχληθεί η ίδια σεξουαλικά η Μπελούτσι ήταν κατηγορηματική: "Μα τι ανόητη ερώτηση είναι αυτή; Ακόμη και πριν μπω στη βιομηχανία του θεάματος έπρεπε να με υπερασπιστώ στο σχολείο, το δρόμο, όλη τη ζωή μου"

"Αυτό που πυροδοτεί αυτές τις συμπεριφορές δεν είναι το σεξ αλλά ο φόβος. Υπάρχουν άντρες που εξιτάρονται από το φόβο του θύματος" είπε.

Aναφερόμενη στις καταγγελίες εις βάρος του σκηνοθέτη της "Malena" και μέντορα της Τορνατόρε η Μπελούτσι απάντησε: "Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, καρδιακός μου φίλος και μέντοτρας μου. Όταν διάβασα τις κατηγορίες σκέφτηκα τον ίδιο και την οικογένεια του".

Η Μπελούτσι ετοιμάζει τις βαλίτσες της για την Αυστραλία όπου και θα συμμετέχει στην πρώτη ταινία τρόμου της καριέρας της "Nekromancer" των αδελφών Kiah και Tristan Roache-Turner. "Είμαι πραγματικά κακιά" είπε.

Τέλος στις φήμες που τη θέλουν να είναι ξανά ένα κορίτσι του Μποντ Ντάνιελ Κρεγκ μετά από αίτημα του ίδιου η Μπελούτσι δεν επιβεβαίωσε ούτε και διέψευσε τίποτα.

MALENA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ