ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ashley Judd: το πρώην θύμα σεξουαλικής κακοποίησης συμμαχεί με τις ΗΠΑ κατά των αρπακτικών

Ashley Judd: το πρώην θύμα σεξουαλικής κακοποίησης συμμαχεί με τις ΗΠΑ κατά των αρπακτικών

Η ακτιβίστρια και μία από τις τις πρώτες θαρραλέες γυναίκες που μίλησαν δημόσια εναντίον του μεγαλοπαραγωγού του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινστιν, η Αμερικανίδα ηθοποιός Άσλεϊ Τζαντ (Αshley Judd) αναδεικνύεται σε πολύτιμη σύμμαχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τη σύνταξη νομοσχεδίου που θέλει να βάλει φρένο στην κουλτούρα βιασμού και τη σεξουαλική παρενόχληση στη χώρα.

Η ηθοποιός έχει ενώσει τις δυνάμεις της με την υποψήφια κυβερνήτη του Μέριλαντ, Κρις Βιγκναρατζά για την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου νομοσχεδίου που στοχεύει στον τερματισμό της σεξουαλικής παρενόχλησης στα σχολεία, τις επιχειρήσεις και την κυβέρνηση.

Η Τζαντ είναι ειδική σύμβουλος της Βιγκναρατζά, η οποία διετέλεσε σύμβουλος της πρώην πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα και τώρα είναι υποψήφια κυβερνήτης του Μέριλαντ.

Σύμφωνα με την πρόταση νόμου, όλα τα πρόσωπα που ζητούν δημόσιο αξίωμα ή κρατικά κεφάλαια πρέπει να αποκαλύπτουν οποιεσδήποτε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ή βία, αναφέρει το Indiewire.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει επίσης την ίδρυση Υπηρεσίας για υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, η οποία θα διερευνήσει καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης και υποστήριξης επιζώντων στο σχολείο.

KRISH

Facebook.com/krishformaryland

"Τα σεξουαλικά αρπακτικά εκμεταλλεύονται την κουλτούρα της σιωπής και της ατιμωρησίας που οδηγείται από τις διαφορές στην εξουσία και το καθεστώς" δήλωσε η Τζαντ. "Η πολιτική της Κρις θα συμβάλει στη διάχυση της αχαλίνωτης σεξουαλικής παρενόχλησης και στη δημιουργία συγκεκριμένων λύσεων που θα βελτιώσουν τα πρότυπα των φύλων".

Σύμφωνα με την Τζαντ, κύριος στόχος της πολιτικής που προτείνεται είναι να "βοηθηθούν οι άνδρες να κατανοήσουν και να βελτιώσουν τη συμπεριφορά τους και να είναι υπεύθυνοι". Επίσης, επιδίωξη είναι η παροχή υποστήριξης και πόρων σε θύματα σεξουαλικής κακοποίησης η καταπολέμηση της κουλτούρας του φόβου, της μυστικότητας και της ντροπής.

Με το σχέδιο νόμου θα τερματιστούν και οι καθυστερήσεις στην εκδίκαση υποθέσεων βιασμών παιδιών.

Η Τζαντ εξομολογήθηκε τα πάντα για τη στάση της απέναντι στα "αρπακτικά" σε συνέντευξη που έδωσε στο ABC.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ