ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Αντζελίνα Τζολί και η γαλαζοαίματη οικογένεια της στις σελίδες της Vogue

Η Αντζελίνα Τζολί και η γαλαζοαίματη οικογένεια της στις σελίδες της Vogue

Το τεύχος Νοεμβρίου της αμερικανικής βίβλου της μόδας θα είναι ευπώλητο. Άλλωστε όποτε η Τζολί κοσμεί το εξώφυλλο οποιουδήποτε premium εντύπου, οι πωλήσεις εκτοξεύονται. Οι λόγοι προφανείς.

H Τζολί έχει καταφέρει να είναι πολλά. Να είναι μητέρα πολλών (6 παιδιά, τα τρία υιοθετημένα), να είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, μία από τις πιο ποθητές -αν και όχι διαθέσιμη- γυναίκα στον κόσμο, να είναι Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, να μιλάει για τους Σύρους πιο ανθρώπινα από τους ηγέτες του κόσμου και να επιτίθεται στον πλουτισμό όποτε μπορεί.

Η Τζολί είναι μια υπόθεση διαφορετική από τις άλλες. Είναι η γυναίκα που δημοσιοποίησε ότι υποβλήθηκε στη διπλή προληπτική μαστεκτομή λόγω της παρουσίας του ελαττωματικού γονιδίου BRCA1 που αύξανε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, έγινε αφορμή για διάλογο στην επιστημονική κοινότητα καθώς έφερε στη δημοσιότητα την έντονη δικαστική διαμάχη μεταξύ της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Myriad Genetics, που διεκδικεί δικαιώματα παντέντας επί του γονιδίου BRCA1, και οργανώσεων γιατρών, ασθενών και υπερασπιστών των ελευθεριών, που αρνούνται τα δικαιώματα αποκλειστικότητας επί των γονιδίων και τώρα χαμογελάει.

Οικογενειακό πορτρέτο

Σύσσωμη η φαμίλια, oι Shiloh, Maddox,Vivienne, Angelina, Zahara, Βrad, Pax και Knox, ποζάρουν στο φακό της Annie Leibovitz σε ένα οικογενειακό πορτρέτο σχεδόν γιορτινό. Στο πνεύμα του Halloween, οι φωτογραφίες φιλοξενούνται στο τεύχος Νοεμβρίου της αμερικανικής Vogue, που θα κυκλοφορήσει στις 21 Οκτωβρίου. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοσιογράφο Elizabeth Rubin η Τζολί έδειξε αυτό που τη διαφοροποιεί από τους άλλους. Άφησε την ειλικρίνεια της αχαλίνωτη.

Στο πορτρέτο που συνοδεύει τις λήψεις η Τζολί μιλάει για την ταινία “By the Sea” που τον επόμενη μήνα θα “πλημμυρίσει” τις σκοτεινές αίθουσες -μια παραγωγή όπου η Τζολί και ο Μπραντ Πιτ υποδύονται ένα παντρεμένο ζευγάρι, σχεδόν δέκα χρόνια μετά το Mr. & Mrs. Smith που είχε γίνει αφορμή γνωριμίας, έρωτα και όλων όσα έγιναν από τότε, μεταξύ τους.

“Είναι η μοναδική ταινία που έχω κάνει η οποία βασίζεται εξ' ολοκλήρου στο τρελό μυαλό μου” λέει η σεναριογράφος και σκηνοθέτης Τζολί. “Ο σκηνοθέτης ήταν πολύ συγκεντρωμένος. Η ηθοποιός ήταν ανισόρροπη. Και ο συγγραφέας βαθιά μπερδεμένος” συμπληρώνει χαριτολογώντας, αναφερόμενη στη δαιδαλώδη δημιουργική παρουσία της. “Ως καλλιτέχνες θέλαμε με τον Brad να βρούμε κάτι που θα μας βγάλει από τη βολή μας. Να είμαστε ωμοί ηθοποιοί. Δεν είναι και ό,τι πιο ασφαλές. Αλλά η ζωή είναι μικρή” συμπλήρωσε.

“Η ζωή δεν είναι μονοδιάστατη”

Η ταινία δεν είναι αυτοβιογραφική, τόνισε, αν και ομολόγησε ότι εκείνη και ο Πιτ έχουν τα θέματα τους στο γάμο. “Αν οι χαρακτήρες μας έμοιαζαν έστω και λίγο με την πραγματικότητα δεν θα μπορούσαμε καν να κάνουμε την ταινία” πρόσθεσε. Όμως είναι μια ταινία που εν μέρει είναι εμπνευσμένη από μια γυναίκα που έκανε την Τζολί αυτό που είναι σήμερα. Τη μητέρα της. “Η μητέρα μου ήταν η Μάνα Γη και ο καλύτερος άνθρωπος στον κόσμο” λέει.

Η Τζολί μίλησε για την πολυπολιτισμική οικογένεια της (“Δεν τα διαχωρίζω. Τα αγόρια ξέρουν ότι είναι από την Ασία, αλλά θέλω να γνωρίζουν και την ιστορία από τις αδερφές τους και την πατρίδα της μαμάς τους. Αντί να πάω λοιπόν μόνο με τη Ζαχάρα στην Αιθιοπία, πάμε όλοι μαζί στην Αφρική και περνάμε θαυμάσια” λέει), την ηλικία της (“Νιώθω πως πατάω στα πόδια μου σαν γυναίκα. Η μητέρα και η γιαγιά μου στα 40 τους άρχισαν να πεθαίνουν. Είμαι 40 κι ανυπομονώ να γίνω 50 και να δω πως τα κατάφερα”) και τις παλίρροιες και άμπωτες των ανθρώπινων σχέσεων.

“΄Ολοι ξέρουν ότι η ζωή δεν είναι μονοδιάστατη. Δεν υπάρχει μόνο η τραγωδία στη ζωή ή μόνο το χιούμορ ή μόνο η απόλαυση. Οι σχέσεις κινούνται σε όλα αυτά τα άκρα” είπε η Αντζελίνα Τζολί, η καπετάνισσα του Xόλιγουντ.

Oλόκληρη η εξομολόγηση της Τζολί εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ