ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Jim Carrey: Νίκησε την κατάθλιψη & ζωγραφίζει τους δαίμονες του με μπογιά

Jim Carrey: Νίκησε την κατάθλιψη & ζωγραφίζει τους δαίμονες του με μπογιά

Ο Τζιμ Κάρεϊ (Jim Carrey), ηθοποιός, ακτιβιστής και εικαστικός που πρόσφατα έκανε δημοσιογράφο να παραληρεί στο κόκκινο χαλί με τις αιρετικές δηλώσεις του κατά της ματαιοδοξίας αποκάλυψε ότι η πάλη του με την κατάθλιψη έχει νικητή -τον ίδιο.

Ο Κάρεϊ έχει μάθει πώς να διαχειρίζεται τα θέματα ψυχικής υγείας καθώς υπέφερε από αυτά τα προηγούμενα χρόνια και πλέον δηλώνει ότι υπάρχουν στιγμές που νιώθει "ευτυχής".

"Αυτή τη στιγμή, δεν έχω κατάθλιψη... Είχα για χρόνια, αλλά τώρα, όταν έρχεται η βροχή, βρέχει, αλλά δεν μένει" είπε ο ηθοποιός σε συνέντευξη που έδωσε στο inews, προσθέτοντας πώς πλέον "η κατάθλιψη δεν τον κυριεύει για να βυθιστεί μέσα της".

"Είμαι απολύτως καλά με όλα όσα συνέβησαν, ακόμα και με τα φρικτά λάθη που ξέρετε, στη ζωή και στην τέχνη μου" είπε ο ηθοποιός εννοώντας τις κατηγορίες που δέχτηκε ο ηθοποιός από την μητέρα και τον πρώην σύζυγο της συντρόφου του Καθριόνα Γουάιτ, σύμφωνα με τις οποίες την οδήγησε στη χρήση ουσιών που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατό της.

O 55χρονος ηθοποιός που καθιερώθηκε ως ένας από τους καλύτερους εκπροσώπους μιας πληθωρικής κωμωδίας έχει κατακτήσει το μνημονικό των σινεφίλ με τις ερμηνείες του σε ψυχοδράματα.

Ο Κάρεϊ πλέον επιδίδεται στην αγάπη του, τη ζωγραφική, έχοντας ως πρότυπο του ανάμεσα σε άλλους τον "ιδιοφυή τρελό" Τζάκσον Πόλοκ.

Στο ντοκιμαντέρ "I Needed Color" ο Κάρεϊ αποκαλύπτει τον επόμενο εαυτό του. "Ήμουν στη Νέα Υόρκη ένα πολύ θλιβερό, γκρι πρωινό. Χρειαζόμουν χρώμα..." λέει στο video που αναδεικνύει έναν άλλο Κάρεϊ.

"Όλο αυτό δεν έχει καθόλου νόημα"

jim trump

Facebook/jimcarreyonline

"Δεν υπάρχει κανένα νόημα σε όλα αυτά. Έψαχνα να βρω το πιο ανούσιο πράγμα για να παρευρεθώ οπότε να 'μαι" είπε ο Κάρεϊ στην ερώτηση της δημοσιογράφου του Ε! που προσπάθησε να πάρει μια ατάκα από τον ηθοποιό και εικαστικό πλέον Τζιμ Κάρεϊ στο κόκκινο χαλί της εκδήλωσης του Harper's Bazaar "Icons".

Προσπαθώντας να τον αιφνιδιάσει η δημοσιογράφος του είπε ότι δεν είναι δυνατόν να μην πιστεύει στα Icons εφόσον είναι και ο ίδιος ένα από αυτά και επιπλέον είναι κατάλληλα ντυμένος για την περίσταση.

"Αυτός είναι ο απολύτως πιο φτηνός στόχος που θα μπορούσαμε να θέσουμε, τα λεγόμενα 'icons'. Δεν πιστεύω στα είδωλα. Δεν πιστεύω στις προσωπικότητες. Πιστεύω πως η ειρήνη είναι πιο σημαντική από την προσωπικότητα, από την ανακάλυψη και τη μεταμφίεση, από το κόκκινο “S” που φοράτε στα στήθη σας για να αποκρούσει τις σφαίρες. Πιστεύω πως είναι πιο ουσιαστική από αυτά. Πιστεύω πως είμαστε απλά ένα ενεργειακό πεδίο στο σύμπαν που χορεύει για τον εαυτό του. Τίποτα από όλα αυτά δεν με νοιάζουν" είπε ο Κάρεϊ.

"Πρέπει να παραδεχτείς ότι όλο αυτό δεν έχει καθόλου νόημα" είπε.

Jim Carrey: I Needed Color from JC on Vimeo.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ