ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Golden Globes 2018: ποιος θα είναι ο αιρετικός οικοδεσπότης της μεγάλης βραδιάς

Golden Globes 2018: ποιος θα είναι ο αιρετικός οικοδεσπότης της μεγάλης βραδιάς

Αιρετικός και καυστικός, αστείος και πνευματώδης. Ο επόμενος οικοδεσπότης των εμβληματικών Golden Globes (Χρυσές Σφαίρες), των βραβείων που ανοίγουν την κούρσα για τα Όσκαρ για το 2018 ανακοινώθηκε και τα media έχουν ενθουσιαστεί με την επιλογή.

Σύμφωνα με το Variety, ο Σεθ Μέγιερς, παρουσιαστής του δημοφιλούς σόου Late Night with Seth Meyers θα διαδεχθεί τον Τζίμι Φάλον και να είναι ο οικοδεσπότης της βραδιάς απονομής των Χρυσών Σφαιρών, στις 7 Ιανουαρίου του 2018.

Η τελετή απονομής διοργανώνεται από την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Hollywood Foreign Press Association), η οποία αποτελείται από δημοσιογράφους που διαμένουν στο Χόλιγουντ και αρθρογραφούν σε εφημερίδες και περιοδικά εκτός των ΗΠΑ.

Οι υποψηφιότητες για την 75η ετήσια τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών θα ανακοινωθούν στις 11 Δεκεμβρίου.

Η τελετή θα είναι η πρώτη μεγάλη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Χόλιγουντ μετά την αποκάλυψη των σκανδάλων σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης με πρωταγωνιστές ισχυρά ονόματα της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Ο Σεθ Μέγιερς, ο οποίος παρουσιάζει από το 2014 το δικό του βραδινό show στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC ήταν παρουσιαστής της τελετής απονομής των βραβείων Emmy, το 2014 και στο δείπνο των Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου το 2011.

Οι Χρυσές Σφαίρες είναι κινηματογραφικά και τηλεοπτικά βραβεία που διοργανώνονται κάθε χρόνο από το 1944 στην Αμερική.

φορέας που διοργανώνει την εκδήλωση είναι η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Hollywood Foreign Press Association) του Χόλυγουντ, η οποία αποτελείται από δημοσιογράφους που διαμένουν στο Χόλυγουντ και αρθρογραφούν σε εφημερίδες και περιοδικά εκτός των Η.Π.Α.

Είναι τα βραβεία που μαζί με αυτά του Σωματείου των Ηθοποιών (Βραβεία Σωματείου Ηθοποιών) κορυφώνουν το δρόμο προς τα Όσκαρ.
Τα βραβεία ξεκίνησαν να μεταδίδονται από το τηλεοπτικό δίκτυο TBS και κατά καιρούς μεταδόθηκαν και από τα τρία μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα των Η.Π.Α. (ABC, CBS, NBC).

Μετά το 1996 και την αποκλειστική συνεργασία με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC η δημοφιλία τους αυξήθηκε με αποτέλεσμα να είναι αυτή τη στιγμή η τρίτη σε τηλεθέαση απονομή βραβείων πίσω από τα Όσκαρ και τα Γκράμι.

Οι Χρυσές Σφαίρες θεωρούνται από τα πιο σημαντικά κινηματογραφικά βραβεία και αποτελούν μεγάλη διάκριση για τους ηθοποιούς και τις ταινίες που κερδίζουν.

Οι μεγάλες κινηματογραφικές εταιρείες παραγωγής χρησιμοποιούν τις υποψηφιότητες και τις διακρίσεις των ταινιών τους στις Χρυσές Σφαίρες στην εμπορική προώθηση των ταινιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ