ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Στο πλευρό της Σιντόγια Μπράουν πολλοί Αμερικανοί σταρ

Στο πλευρό της Σιντόγια Μπράουν πολλοί Αμερικανοί σταρ
REUTERS/Gareth Fuller/Pool/Φωτογραφία Αρχείου

Πολλοί Αμερικανοί σταρ έχουν κινητοποιηθεί ζητώντας να αφεθεί ελεύθερη μια γυναίκα, η Σιντόγια Μπράουν, η οποία έχει καταδικαστεί σε ισόβια στο Τενεσί επειδή σκότωσε έναν 43χρονο άνδρα όταν εκείνη ήταν 16 ετών και είχε αναγκαστεί από τον φίλο της να εκπορνευθεί.

Η Μπράουν καταδικάστηκε σε ισόβια για τον φόνο το 2004 του μεσίτη Τζόνι Άλεν, ο οποίος την μάζεψε από τον δρόμο, αφού ο φίλος της, που την κακοποιούσε συστηματικά, την είχε αναγκάσει να εκπορνευθεί.

Σύμφωνα με την Μπράουν, όταν την πήγε στο σπίτι του ο Άλεν της έδειξε τη συλλογή του με όπλα, στη συνέχεια της επιτέθηκε σεξουαλικά. Εκείνη φοβήθηκε ότι θα την σκοτώσει και τον πυροβόλησε στο κεφάλι με ένα όπλο που της είχε δώσει ο φίλος της για προστασία.

Συνελήφθη και δικάστηκε ως ενήλικη. Αν και δήλωσε ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα, οι ένορκοι την έκριναν ένοχη για ανθρωποκτονία εκ προμελέτης και ληστεία. Καταδικάστηκε σε ισόβια και δεν μπορεί να κάνει αίτηση για αποφυλάκιση πριν γίνει 67 ετών.

Η ιστορία της Σιντόγια Μπράουν ήρθε ξανά στη δημοσιότητα αφού η τραγουδίστρια Ριάνα, απευθυνόμενη στους 58,2 εκατομμύρια followers της στο Instagram, έγραψε: «Σκεφτείτε να σας αναγκάζουν να εκπορνευθείτε στην ηλικία των 16 ετών».

«Αλλάξαμε με κάποιο τρόπο την έννοια της #ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ; Διότι (…) κάτι πάει πολύ στραβά όταν το σύστημα αφήνει ελεύθερους τους βιαστές, αλλά ρίχνει το θύμα ισόβια στη φυλακή».

https://www.instagram.com/p/p

Το γνωστό μοντέλο Κάρα Ντελεβίν μοιράστηκε την ανάρτηση αυτή της Ριάνα με τους 40 εκατομμύρια ακολούθους της στο Instagram.

https://www.instagram.com/p/p

Η Κιμ Καρντάσιαν επίσης αναφέρθηκε στην υπόθεση μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, όπου έγραψε: «Το σύστημα απέτυχε». «Πήρα τηλέφωνο τους δικηγόρους μου για να δούμε τι μπορεί να γίνει για να διορθωθεί αυτό», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα περισσότεροι από 320.000 άνθρωποι είχαν υπογράψει μέχρι χθες Παρασκευή μια διαδικτυακή αίτηση για την απελευθέρωση της νεαρής γυναίκας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ