ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Από το Pornhub στο Μπάκινγχαμ»: Η online κακοποίηση της Μέγκαν Μαρκλ οργιάζει

«Από το Pornhub στο Μπάκινγχαμ»: Η online κακοποίηση της Μέγκαν Μαρκλ οργιάζει

"Η νέα σύντροφος του πρίγκιπα Χάρι στο PornHub" έγραφε tabloid δημοσίευμα για τη Μέγκαν Μαρκλ, την επίσημη από σήμερα αρραβωνιαστικιά του γαλαζοαίματου της Βρετανίας. Έγραφε -περίπου- αλήθεια. 

Χρήστης της ιστοσελίδας πορνογραφικού υλικού μόνταρε και ανέβασε σε ένα video αποσπάσματα από τολμηρές (ήτοι σχετικά γυμνές) εμφανίσεις της αρραβωνιαστικιάς του πρίγκιπα Χάρι, Μέγκαν Μαρκλ, από την τηλεοπτική σειρά που την καθιέρωσε, Suits. Το δημοσίευμα έγινε viral, το video κατέβηκε με δικαστική εντολή και το παλάτι του Μπάκινγχαμ έχει να αντιμετωπίσει μια ακόμη κακοποίηση εις βάρος της νεόκοπης πριγκίπισσας Μαρκλ.

Σε ρεπορτάζ του το Al Jazeera αναφέρεται στους συχνά υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς που συνοδεύουν το όνομα της Μαρκλ στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Επιδιδόμενα σε ρατσιστικά και σεξιστικά σχόλια οι tabloid ιστοσελίδες της Βρετανίας υπενθυμίζουν ότι η αρραβωνιαστικιά του Χάρι και μέλλουσα σύζυγος του από την άνοιξη του 2018 είναι "μεγαλύτερη του", "μιγάδας", "ζωντοχήρα" και "light". Η ίδια αλλά και ο Χάρι βέβαια ξέρουν να απαντούν σε όλα τα παραπάνω με πράξεις.

Αμερικανή, μιγάδα και "δυναμικά ανεξάρτητη" η Μέγκαν Μαρκλ, που θα παντρευτεί τον πρίγκιπα Χάρι την άνοιξη 2018, φέρνει μαζί της έναν άνεμο φρεσκάδας στη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας.

Τις τελευταίες ημέρες τα νέα είχαν φτάσει σε όλες τις αίθουσες σύνταξης: η 36χρονη αμερικανίδα ηθοποιός εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο μαζί με τα δύο σκυλιά της, άρα η επίσημη ανακοίνωση είναι επικείμενη. Και τα γραφεία στοιχημάτων άρχισαν να ασχολούνται με την ημερομηνία του γάμου, τον σχεδιαστή του νυφικού, τα ονόματα των μαρτύρων...

Ωστόσο, όταν το όνομά της εμφανίσθηκε στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων, εδώ και έναν περίπου χρόνο, η Αμερικανίδα με τα μαύρα μακριά μαλλιά και τη λεπτή φιγούρα, δικηγόρος στην τηλεοπτική σειρά "Suits" ήταν σχεδόν άγνωστη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Από την δημοσιοποίηση και την επισημοποίηση της σχέσης τους μετά την κοινή τους εμφάνιση στους Invictus Games, τα φωτογραφικά στιγμιότυπα αρχίζουν να κατακλύζουν τις σελίδες των εφημερίδων και των περιοδικών.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα που πλέον αποφεύγουν το χλευασμό στο πρόσωπο της για να μην προκαλέσουν την οργή του παλατιού, ο πρίγκιπας Χάρι έχει ήδη παρουσιάσει την εκλεκτή του στη γιαγιά του, τη βασίλισσα Ελισάβετ.

sun

Mια άλλη πριγκίπισσα

Η Μέγκαν Μαρκλ έχει σπουδάσει σε σχολή Επικοινωνίας και είναι κόρη του Τόμας Μαρκλ, διευθυντή φωτογραφίας σε τηλεοπτικές σειρές, και της Ντόρια Ράντλαν, καθηγήτριας γιόγκα. Όπως και ο Χάρι, έχει πλούσια φιλανθρωπική δράση.

Μοναδικό "ψεγάδι", σύμφωνα με τα ταμπλόιντ, η ηθοποιός, τρία χρόνια μεγαλύτερη από τον Χάρι, είναι διαζευγμένη και φωτογραφίες της με τον πρώτο σύζυγό της, αμερικανό παραγωγό, αρχίζουν να ξεθάβονται.

Τίποτε από αυτά δεν μπορεί να εμποδίσει έναν βασιλικό γάμο, σύμφωνα με τη βιογράφο του πρίγκιπα Χάρι Πένι Τζούνορ. "Και το γεγονός ότι είναι μιγάς μπορεί να είναι και πλεονέκτημα. Αυτό θα δείξει ότι ο Χάρι είναι ένας πολύ σύγχρονος άνθρωπος και όχι ένα περίεργο ον, από άλλον πλανήτη, όπως μερικές φορές εμφανίζονται τα μέλη της βασιλικής οικογένειας" λέει η συγγραφέας.

Ο ανεξάρτητος χαρακτήρας της μπορεί ωστόσο να είναι ένα προκλητικό στοιχείο στους Ουίνδσορ.

Ακτιβίστρια και προσγειωμένη

https://www.instagram.com/p/p

"Δεν θέλησα ποτέ να γίνω μία γυναίκα κοσμική, ήθελα πάντα να είμαι μία γυναίκα δραστήρια" γράφει η Αμερικανίδα στο Tig, το blog της.Για την Daily Mail, "είναι ευχάριστο να βλέπεις αυτό που έχουν κοινό ο ανέμελος πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ. Αυτός που είναι λιγότερο ξεκάθαρο αντίθετα είναι πώς ορισμένες γυναίκες της βασιλικής οικογένειας θα αντιμετωπίσουν μία τόσο δυναμικά ανεξάρτητη νεαρή γυναίκα".

Ο Μέγκαν Μαρκλ διατυπώνει με κάθε ευκαιρία τις φεμινιστικές της πεποιθήσεις, καλλιεργημένες από την παιδική της ηλικία στο Λος Αντζελες.

Δραστηριοποιείται στον ΟΗΕ στο θέμα της θέσης των γυναικών. Σε ομιλία της το 2015 κατά την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας καλούσε τις γυναίκες να κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί. "Οι γυναίκες πρέπει να έχουν θέση στο τραπέζι και σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν τους το αρνούνται, τότε πρέπει να φτιάχνουν το δικό τους τραπέζι" έχει πει.

"Υπερήφανος" για τη Μαρκλ ο ετεροθαλής αδελφός της Τόμας Μαρκλ τζούνιορ είχε παροτρύνει πρόσφατα τον Χάρι "να κάνει την πρόταση" καθώς "η αδελφή του υπήρξε πάντοτε η πριγκίπισσα της οικογένειας". "Τώρα που θα γίνει μία αληθινή πριγκίπισσα, δεν θα μπορούσα να είμαι πιο υπερήφανος" συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ