ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Tζέφρι Ρας: ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός κατηγορείται για ανάρμοστη συμπεριφορά

Tζέφρι Ρας: ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός κατηγορείται για ανάρμοστη συμπεριφορά
Φωτογραφία από τη θεατρική παραγωγή "Βασιλιάς Ληρ"/ @Sydney Theatre Company

Μια νέα εβδομάδα, μια νέα σειρά από καταγγελίες. Αυτή τη φορά στο μάτι του κυκλώνα ένας ερμηνευτής αξιώσεων, ο βραβευμένος με Όσκαρ και τηλεοπτικός Άινσταϊν, ηθοποιός Τζέφρι Ρας.

Σε ανακοίνωσή του ο δικηγόρος του Ρας αναφέρει ότι ο πελάτης του δεν έχει ενημερωθεί για την φύση της καταγγελίας ούτε για το πρόσωπο που την έκανε και διαψεύδει τις κατηγορίες για "ανάρμοστη συμπεριφορά" στη διάρκεια της παραγωγής της παράστασης "Βασιλιάς Λιρ" από τον Θεατρικό Οργανισμό του Σίδνεϊ, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η Guardian.

"Με τις σημερινές συνθήκες, το 'ανάρμοστη συμπεριφορά' πιθανόν να σημαίνει κακοποίηση, εκφοβισμό ή άλλες μορφές κατακριτέας συμπεριφοράς. Αυτά είναι ζητήματα που απαιτούν ειλικρινή και αντικειμενική συζήτηση. Θα πρέπει να γίνει εξαρχής ξεκάθαρο ότι ο κ.Ρας αποστρέφεται κάθε μορφής κακομεταχείριση εις βάρος οποιουδήποτε ανθρώπου".

"Την ίδια στιγμή που πληροφορήθηκα τις φήμες περί καταγγελίας τηλεφώνησα αμέσως και μίλησα με τον επικεφαλής της διοίκησης του Θεατρικού Οργανισμού Σίδνεϊ ζητώντας λεπτομέρειες σχετικά με την ανακοίνωση" δήλωσε ο 66χρονος Ρας που ζει στη Μελβούρνη.

"Αρνήθηκαν να με διαφωτίσουν με λεπτομέρειες. Επίσης ζήτησα να πληροφορηθώ γιατί δεν μου γνωστοποιούνται αυτές οι πληροφορίες και γιατί, όπως προβλέπεται, το ζήτημα δεν μου ετέθη στη διάρκεια της παραγωγής μέσω της διεύθυνσης, του σκηνοθέτη, των συναδέλφων μου ηθοποιών ή κάποιον σε επίπεδο διευθυντικό. Ωστόσο, δεν έλαβα καμία απάντηση" πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος του Οργανισμού δήλωσε στην εφημερίδα του Σίδνεϊ Daily Telegraph, όπου δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά οι ισχυρισμοί, ότι η εταιρία "δέχτηκε μια καταγγελία σύμφωνα με την οποία ο Τζέφρι Ρας επέδειξε ανάρμοστη συμπεριφορά". Η ίδια εκπρόσωπος είπε ότι το πρόσωπο που το κατήγγειλε ζήτησε να μην κατονομαστεί.

"Ο Οργανισμός δέχτηκε την καταγγελία όταν είχε λήξει η συνεργασία του με τον Ρας" διευκρίνισε η ίδια.

geoff genius

Ο Ρας έχει βραβευτεί με Όσκαρ Ά Ανδρικού Ρόλου το 1997 για την ταινία Shine και το 2012 αναδείχτηκε σε "Αυστραλό της χρονιάς".

Εμφανίστηκε στην παραγωγή του Οργανισμού "Βασιλιάς Λιρ" το διάστημα Νοεμβρίου 2015-Ιανουαρίου 2016 και έχει συνεργαστεί πολλές φορές με τον θίασο.

Στην ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι του εκτιμούν ότι η καταγγελία έγινε "πάνω από 21 μήνες πριν" και ότι ο Οργανισμός προέβη για πρώτη φορά στη δημοσιοποίησή της "πριν από μερικές εβδομάδες".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ