ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Microsoft: η Βρετανία ενδιαφέρεται για Game of Thrones, αδιαφορεί για Brexit

Microsoft: η Βρετανία ενδιαφέρεται για Game of Thrones, αδιαφορεί για Brexit

Ο χορός και οι δράκοι στο Game of Thrones, ο καιρός και η επιδημία των fidget spinner. Όπως αποκαλύπτει η μηχανή αναζήτησης της Microsoft, Bing, η Βρετανία είχε τις δικές της ανησυχίες όταν το μέλλον της χώρας είναι ακόμη αδιευκρίνιστο μετά το Brexit και οι απειλές πυρηνικής επίθεσης από τη Βόρειο Κορέα είναι μια ακόμη είδηση της ημέρας.

Οι Βρετανοί όμως αγαπάνε να απολαμβάνουν την ώρα τους στις παμπ με μια light διάθεση και ενδιαφέρονται περισσότερο για την Θυελογέννητη και τις χορογραφίες των λαμπερών σόου της μικρής οθόνης που κάνουν τηλεθέαση.

Όπως προκύπτει από στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Bing.com ο τηλεοπτικός διαγωνισμός Strictly Come Dancing, στον οποίο συμμετέχουν διάσημοι διαγωνιζόμενοι με παρτενέρ επαγγελματίες χορευτές, συγκέντρωσε μέσα στο 2017 17% περισσότερες αναζητήσεις σε σχέση με το Brexit.

Οι αναζητήσεις που συνδέονται με την δημοφιλή σειρά Game of Thrones ήταν ακόμη περισσότερες και κατά 24% περισσότερες σε σχέση με εκείνες για το Brexit.

Επιπλέον, 78% περισσότερες ήταν οι αναζητήσεις για την "πρόγνωση καιρού του BBC" σε σχέση με τις αναζητήσεις για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Για κάθε αναζήτηση που αφορά τον Ντόναλντ Τραμπ υπήρξαν έξι που σχετίζονταν με τον καιρό στη χώρα, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι Βρετανοί ενδιαφέρονται περισσότερο για τα μετεωρολογικά φαινόμενα σε σχέση με τα σχόλια ή τις ενέργειες του αμερικανού προέδρου.

Αναφορικά με την εγχώρια πολιτική, περισσότερες ήταν οι αναζητήσεις για τον "Τζέρεμι Κόρμπιν" αντί για την "Τερέζα Μέι", ενώ στην κατηγορία της τεχνολογίας, 17% περισσότερες ήταν οι αναζητήσεις που συνδέονταν με την απαγόρευση λειτουργίας της Uber στο Λονδίνο απ΄ό,τι η κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε το βρετανικό ΕΣΥ, το NHS.

Τέλος, χωρίς να προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, διπλάσιες ήταν οι αναζητήσεις για το “fidget spinner” σε σχέση με το “Brexit”.

Brexit: καμία συμφωνία ακόμη

Χωρίς τελική συμφωνία, αλλά με «σημαντική προσέγγιση» των δύο πλευρών ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ του Πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και της πρωθυπουργού της Βρετανίας, Τερέζα Μέι της 4ης Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες, για το Brexit.

"Παρά τη σημαντική πρόοδο δεν ήταν δυνατό να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία σήμερα καθώς κάποια ζητήματα παραμένουν ανοιχτά για συζήτηση και περαιτέρω διαπραγματεύσεις. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε αργότερα αυτήν την εβδομάδα" ανέφερε ο Γιούνκερ. Από την πλευρά της, η Μέι έκανε λόγο για "εποικοδομητική συνάντηση". Και οι δύο σημείωσαν ότι μια συμφωνία είναι δυνατή πριν από την προθεσμία της 14ης Δεκεμβρίου.

Ο τελευταίος κύκλος του Game of Thrones θα προβληθεί το 2019.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ