Το αμερικανικό περιοδικό TΙΜΕ έδωσε στη δημοσιότητα την επιλογή του για τον τίτλο "Πρόσωπο της Χρονιάς". Φέτος η διάκριση δεν ανήκει σε έναν αλλά σε πολλούς. Σε όλους όσοι έσπασαν τη σιωπή και το φόβο και μίλησαν ανοιχτά κατά της κουλτούρας βιασμού που έχει μπλέξει στα πλοκάμια της κάθε βιομηχανία, σε όλους όσοι έγιναν ένα κομμάτι του online κινήματος που αλλάζει την ίδια την ύφανση της κοινωνίας μας με hashtag #MeToo.

Διαβάστε επίσης

Το ΤΙΜΕ μπαίνει στη σταυροφορία για αλλαγή μετά τους New York Times που ξεκίνησαν τις καταιγιστικές εξελίξεις στις βιομηχανίες των ισχυρών δικαιώνοντας αυτούς και αυτές που ορίζει ως "Silence Breakers", τους μοναχικούς στυαυροφόρους που πάλεψαν με τους δαίμονες τους και τις φωνές εναντίον τους για να ευαισθητοποιήσουν κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης.

Το κίνημα #MeToo το οποίο αναπτύχθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τώρα κάποιοι από τους εκπροσώπους του είναι στο εξώφυλλο του περιοδικού ως "Πρόσωπο Της Χρονιάς" καθώς "άσκησαν τη μεγαλύτερη επιρροή το 2017" σύμφωνα με τον διευθυντή του ειδησεογραφικοιύ εντύπου.

"Είναι η ταχύτερα εξελισσόμενη κοινωνική αλλαγή που έχουμε δει εδώ και δεκαετίες, η οποία άρχισε με ατομικές πράξεις θάρρους από εκατοντάδες γυναίκες και μερικούς άνδρες επίσης --οι οποίοι βγήκαν μπροστά για να πουν τη δική τους ιστορία", δήλωσε ο διευθυντής του περιοδικού 'Εντουαρντ Φέλσενταλ μιλώντας στην εκπομπή "Today" του δικτύου NBC τονίζοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί "έσπασαν τη σιωπή".

person of year 2017 time magazine cover1

Η τιμητική αυτή διάκριση ανακοινώνεται την ώρα που πλήθος κατηγοριών για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά διατυπώνονται δημόσια σε βάρος μερικών από τους πλέον επιφανείς άνδρες της αμερικανικής πολιτικής, των μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας, γεγονός που οδηγεί στην αποπομπή τους ή στη διεξαγωγή αστυνομικών και δικαστικών ερευνών σε βάρος τους.

Καθώς περισσότεροι άνθρωποι έκαναν δημόσια καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση που υπέστησαν, και άλλα πρόσωπα μίλησαν για τις δικές τους ανάλογες εμπειρίες, συχνά με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώνοντας τη φωνή τους μέσα από το hashtag #MeToo (Και εγώ επίσης).

 

"Ουδέποτε μπορούσα να οραματιστώ κάτι που θα άλλαζε τον κόσμο. Προσπαθούσα να αλλάξω τη δική μου κοινότητα", δήλωσε στο NBC η Ταράνα Μπερκ που δημιούργησε το hashtag #MeToo. "Αυτό είναι μόλις η αρχή. Δεν είναι απλώς μια στιγμή, είναι ένα κίνημα. Τώρα αρχίζει η δουλειά".

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που ήταν το "πρόσωπο της χρονιάς" 2016 για το Time, ήταν δεύτερος στη φετινή κατάταξη ενώ τρίτος ήταν ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

Κάθε Δεκέμβριο το περιοδικό Time επιλέγει το "πρόσωπο της χρονιάς", την προσωπικότητα που κρίνει ότι σφράγισε τις εξελίξεις μέσα στο χρόνο που τελειώνει.

Περισσότερα εδώ.

trump time


Διαβάστε επίσης

Τι είναι το «kompromat» και πώς επηρεάζει τις σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας;

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν με Mακρόν με επίκεντρο την ανατολική Γκούτα

Επιβεβαίωση από Πομπέο ότι ΗΠΑ - Ρωσία συζητούν τρόπους επιστροφής των Σύρων προσφύγων

Τραμπ: E.E. και Κίνα χειραγωγούν τα νομίσματά τους