ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Bryan Singer εναντίον Fox: σκάνδαλο παιδεραστίας πίσω από τον πόλεμο για τους Queen;

Bryan Singer εναντίον Fox: σκάνδαλο παιδεραστίας πίσω από τον πόλεμο για τους Queen;

Καθώς το ένα στέλεχος μετά το άλλο απολύεται από τα μεγάλα κινηματογραφικά studio του Χόλιγουντ με αφορμή καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης και άλλων εγκλημάτων, μια νέα απομάκρυση ενός μεγαλοπαράγοντα των studio κάνει πρωτοσέλιδα. Η Fox απέλυσε τον Αμερικανό σκηνοθέτη Μπράιαν Σίνγκερ που πλέον δεν θα σκηνοθετήσει την πολυαναμενόμενη κινηματογραφική εξιστόρηση της ιστορίας των Queen και του πρίγκιπα τους Φρέντι Μέρκιουρι, "Βοhemian Rhapsody".

Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Hollywood Reporter το studio αποφάσισε να απομακρύνει τον Σίνγκερ, αφού ο σκηνοθέτης εξαφανίστηκε από τα γυρίσματα και φέρεται να ήρθε σε αντιπαράθεση με τον πρωταγωνιστή, Ράμι Μάλεκ, ο οποίος υποδύεται στην ταινία τον Φρέντι Μέρκιουρι.

Η είδηση της απομάκρυνσης του σκηνοθέτη έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της 20th Century Fox ότι σταμάτησε την παραγωγή της ταινίας λόγω της "απροσδόκητης μη διαθεσιμότητας" του Σίνγκερ. Εκπρόσωπος του σκηνοθέτη δήλωσε στο BBC ότι ο Σίνγκερ έχει ένα θέμα υγείας.

Σύμφωνα με το "The Hollywood Reporter" ο Σίνγκερ "έλειπε κατά τη διάρκεια της παραγωγής σε αρκετές περιπτώσεις" και δεν επέστρεψε στα γυρίσματα μετά την αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών. Ο κινηματογραφιστής, Τόμας Νιούτον Σίγκελ φαίνεται πως κλήθηκε να τον αναπληρώσει.

Πηγή στο Variety ανέφερε ότι ο Τομ Χολάντερ, ο οποίος υποδύεται τον Τζιμ Μπιτς, έφυγε από την ταινία λόγω της συμπεριφοράς του Σίνγκερ, αλλά πείστηκε να επιστρέψει.

Μια άλλη πηγή δήλωσε ότι απομένουν περίπου δύο εβδομάδες γυρισμάτων για να ολοκληρωθεί η ταινία και ότι το στούντιο μπορεί να αποταθεί σε μέλος του τωρινού κινηματογραφικού συνεργείου και όχι να προσλάβει νέο σκηνοθέτη.

Ο Μπράιαν Σίνγκερ, 52 ετών, έχει σκηνοθετήσει ταινίες όπως "Οι Συνήθεις Ύποπτοι" αλλά και τέσσερις ταινίες του κινηματογραφικού franchise "X-Men". Ως ένας από τους πλέον ισχυρούς παράγοντες του Χόλιγουντ ο Σίνγκερ δεν θα άφηνε την απομάκρυνση του χωρίς αντίποινα.

x men bryan singer

“Το Bohemian Rhapsody είναι μια δουλειά που υπερασπίστηκα με πάθος" δήλωσε ο ίδιος σε ανακοίνωση του προς το The Hollywood Reporter. "Με λιγότερες από τρεις εβδομάδες γυρισμάτων να έχουν απομείνει για να ολοκληρωθεί η παραγωγή ζήτησα από τη Fox κάποιες μέρες άδεια για να επιστρέψω στις ΗΠΑ (σσ. τα γυρίσματα της ταινίας γίνονται στο Λονδίνο) ώστε να ανταποκριθώ σε οικογενειακές υποχρέωσεις και να είμαι στο πλευρό των γονιών μου που έχουν πρόβλημα υγείας... Δυστυχώς το studio αρνήθηκε να με διευκολύνει και με απέλυσε. Αυτό δεν ήταν δική μου επιλογή ούτε είχα και λόγο επάνω σε αυτή" τόνισε.

Ο Σίνγκερ επίσης διέψευσε ότι τσακώθηκε με τον πρωταγωνιστή της ταινίας Μάλεκ. "Αν και είχαμε δημιουργικές διαφωνίες στα γυρίσματα τόσο εγώ όσο και ο Ραμί τις αφήσαμε πίσω μας και συνεχίσαμε τη συνεργασία μας" αναφέρει. "Δεν θέλησα τίποτα άλλο παρά να μου δοθεί η δυνατότητα να ολοκληρώσω την ταινία και να τιμήσω την κληρονομιά των Queen αλλά η Fox δεν μου το επέτρεψε γιατί θέλησα να βάλω προτεραιότητα την υγεία μου και την υγεία των αγαπημένων μου ανθρώπων".

Ο Σίνγκερ, λένε οι ψίθυροι στο Χόλιγουντ, φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα παιδεραστίας μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις που ξεκίνησαν μετά το σκάνδαλο Γουάινστιν.

Το 1999 έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση εις βάρος 17χρονου αγοριού. Ο ίδιος έχει αρνηθεί το συμβάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ