ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τhe Walking Dead: καλεί τους Έλληνες καλλιτέχνες σε έναν αγώνα επιβίωσης

Τhe Walking Dead: καλεί τους Έλληνες καλλιτέχνες σε έναν αγώνα επιβίωσης

To FOX απευθύνει ένα ανοικτό κάλεσμα "επιβίωσης" σε καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα. Όσοι τολμήσουν καλούνται να δημιουργήσουν τη δική τους "δυστοπία" αντλώντας έμπνευση από την τηλεοπτική σειρά-φαινόμενο The Walking Dead.

Σκοπός της ενέργειας The Walking Dead ART είναι να μας ταξιδέψει πιο βαθιά στον κόσμο της σειράς, μέσα από ένα κάλεσμα τέχνης. Έμπνευση για τη δημιουργία θα αποτελέσει η σειρά, η πλοκή και οι χαρακτήρες της. "Η προσπάθειά για επιβίωση, η μάχη με αντιπάλους, ζωντανούς και νεκρούς αλλά κυρίως η μάχη με τον ίδιο τους τον εαυτό, έχει κάνει τους χαρακτήρες δυνατούς, σκληρούς, δίκαιους, ευαίσθητους, πολυμήχανους αλλά και επικίνδυνους καθώς προσπαθούν να βρουν τη θέση τους στο νέο αυτό κόσμο. Βρείτε την οπτική πίσω από την εικόνα, πάρτε μέρος και δημιουργήστε το δικό σας έργο τέχνης The Walking Dead ART" παροτρύνει η FOX σε αυτή την ευφυέστατη πρωτοβουλία προώθησης της blockbuster σειράς που πλέον βρίσκεται στον 8ο κύκλο της.

"Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της, μας έχει ταξιδέψει σε ένα μετα-αποκαλυπτικό κόσμο, όπου ένας ιός έχει μετατρέψει μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων σε walkers. Παρακολουθώντας το δυστοπικό κόσμο του The Walking Dead να εξελίσσεται, σύντομα ανακαλύπτουμε ότι ιός και walkers περνούν στο παρασκήνιο και η πραγματική πρόκληση είναι ο ίδιος ο άνθρωπος, που προσαρμόζεται, επαναστατεί, διαμορφώνει νέες ομάδες και νέους κανόνες σε ένα σύμπαν που τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται" αναφέρει η ανακοίνωση.

Ανακαλύψτε την οπτική πίσω από την εικόνα στο www.thewalkingdeadart.gr και γίνεται ένα κομμάτι της εικαστικής επέλασης του TWD στην Αθήνα καταθέτοντας το καλλιτεχνικό σας portfolio.

the walking dead art poster 3bx5

Μέσα από μια διαδικασία αξιολόγησης των συμμετοχών, θα επιλεγούν 30 καλλιτέχνες, οι οποίοι θα κληθούν να δημιουργήσουν τα δικά τους μοναδικά έργα. Τα έργα αυτά θα αποτελέσουν το αντικείμενο της έκθεσης "The Walking Dead ART" την καλλιτεχνική επιμέλεια της οποίας, έχει αναλάβει η M art, το Μάρτιο του 2018 στο ΩΔΕΙΟΝ ΑΘΗΝΩΝ.

H ενέργεια διεξάγεται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, με στήριξη από το Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net, το οποίο λειτουργεί με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Αναλυτικοί όροι και πληροφορίες είναι διαθέσιμοι στο: www.thewalkingdeadart.gr

Τα νέα επεισόδια The Walking Dead προβάλλονται κάθε Δευτέρα στις 22:40, αποκλειστικά στο FOX λιγότερο από 24 ώρες μετά την πρεμιέρα τους στην Αμερική, ενώ είναι επίσης διαθέσιμα on demand μέσω FOX Play.

[FOX] The Walking Dead Art Promo from FOX NETWORKS GROUP - GREECE on Vimeo.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ