ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζένιφερ Λόρενς: φέρνει τη φόνισσα που στοίχειωσε την Ισλανδία στον κινηματογράφο

Τζένιφερ Λόρενς: φέρνει τη φόνισσα που στοίχειωσε την Ισλανδία στον κινηματογράφο

Η Τζένιφερ Λόρενς δεν είναι με τον Μπραντ Πιτ, ούτε με τον Ντάρεν Αρονόφσκι. Η Λόρενς είναι με την καριέρα της και αυτό αποδεικνύει με την τελευταία επιλογή της star νέας κοπής που κάνει το Χόλιγουντ να υποκλίνεται μπροστά της -ακόμη και αν η ίδια είναι συχνά ανισόρροπη στο κόκκινο χαλί.

Το βραβευμένο μυθιστόρημα "Burial Rites" (Τελετές ταφής) της Χάνα Κεντ θα γίνει ταινία, και η βραβευμένη με Όσκαρ Τζένιφερ Λόρενς θα υποδυθεί την κεντρική ηρωίδα.

Η Αυστραλή συγγραφέας εξέφρασε, στο Twitter, τον ενθουσιασμό της για την επιλογή, λέγοντας ότι η Λόρενς είναι "τεράστιο ταλέντο".

Σύμφωνα με το Variety η ταινία θα είναι παραγωγή της TriStar Pictures και θα τη σκηνοθετήσει ο Ιταλός Λούκα Γκουαντανίνο που μονοπωλεί την ειδησεογραφία της showbiz με την ταινία του "Call Me By Your Name" που διεκδικεί τρεις Χρυσές Σφαίρες.

Η φόνισσα που δεν λησμόνησε ποτέ η Ισλανδία

kentburialpicador1

Βάση του μυθιστορήματος της Κεντ είναι η ιστορία της Άγκνες Μαγκνουσντότιρ, της τελευταίας γυναίκας που εκτελέστηκε στην Ισλανδία, το 1830.

Η αγρότισσα Άγκνες καταδικάστηκε σε θάνατο για τη συμμετοχή της στη δολοφονία δύο ανδρών.

Λόγω του νομικού συστήματος της Ισλανδίας, πέρασε τις τελευταίες μέρες της ζωής της σε ένα αγρόκτημα, υπό τη επιτήρηση μια οικογένειας ευϋπόληπτων πολιτών. Αυτούς τους τελευταίους μήνες της ζωής της Άγκνες Μαγκνουσντότιρ αναπλάθει η Χάνα Κεντ στο μυθιστόρημά της που συζητήθηκε πολύ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ