ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ρομανόφ: «Tο παιδί του τσάρου & της ερωμένης του Ματίλντα δεν γεννήθηκε ποτέ»

Ρομανόφ: «Tο παιδί του τσάρου & της ερωμένης του Ματίλντα δεν γεννήθηκε ποτέ»

Περισσότερες αποκαλύψεις για τους Ρομανόφ και νέα μυστικά για έναν απαγορευμένο έρωτα που προκαλεί ακόμη και έναν αιώνα και κάτι μετά εντάσεις στη Ρωσία στο φως. Το ερωτικό παρελθόν του τσάρου Νικόλαου Β' και η απαγορευμένη σχέση του με τη μπαλαρίνα που αποπλάνησε την αριστοκρατία στις αρχές του 20ου αιώνα έρχεται στο φως σε εκτενές δημοσίευμα της εφημερίδας Μασκόβσκι Κομσομόλετς.

Επικαλούμενη τα κρατικά αρχεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι η διάσημη μπαλαρίνα Ματίλντα Ξεσίνσκαγια, είχε μείνει έγκυος από τον πρίγκιπα και Διάδοχο Νικόλαο και μετέπειτα τσάρο Νικόλαο Β’.

Η είδηση δίνει αναμφίβολα μια διαφορετική διάσταση στην κοινωνική και εν μέρει πολιτική αντιπαράθεση που είχε σημειωθεί πριν από μερικούς μήνες με αφορμή την πολυσυζητημένη ταινία του Ρώσου σκηνοθέτη Αλεξέι Ουτσίτελ, που έχει ως θέμα το ερωτικό ειδύλλιο μεταξύ της διάσημης μπαλαρίνας και του τσάρου Νικόλαου.

Η ρωσική εφημερίδα γράφει ότι "το απερχόμενο έτος 'σηματοδοτήθηκε' από την Ματίλντα Ξεσίνσκαγια" καθώς "υπήρξε μια ιστορική διαμάχη μέσω της οποίας προσπαθούσαν να ανακαλύψουν σε βάθος την αλήθεια των ερωτικών σχέσεων που είχε η μπαλαρίνα με τον μελλοντικό τσάρο Νικόλαο Β’. Ερευνήσαμε στα αρχεία και δημοσιεύσαμε τα ανέκδοτα ημερολόγια της Ξεσίνσκαγια και του Νικόλαου. Όμως οι εκπλήξεις συνεχίζονται" αναφέρει.

"Στα Κρατικά αρχεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας βρήκαμε ένα ανέκδοτο απόσπασμα των απομνημονευμάτων της Ξεσίνσκαγια στο οποίο αναφέρεται, ότι είχε μείνει έγκυος από τον πρίγκιπα. Το επίμαχο απόσπασμα, από τις περιγραφές της διάσημης ρωσίδας μπαλαρίνας, αναφέρεται σ’ ένα ατύχημα που είχε όταν έπεσε μαζί με μια φίλη της από το έλκηθρο της ενώ πήγαιναν να συναντήσουν ένα άλλο μέλος της τσαρικής οικογένειας, τον πρίγκιπα Αλεξάντρ Μιχαήλοβιτς. 'Σε τελική ανάλυση έπεσα από το έλκηθρο.. και τραντάχτηκα. Αν δεν ήταν αυτό το ατύχημα, σύντομα θα γινόμουνα μητέρα. Μόνο αργότερα, όταν είχα μεγαλώσει κατάλαβα τι είχα χάσει. Μετά λέγανε ότι είχα αποκτήσει παιδιά από τον Διάδοχο, αλλά αυτό δεν ήταν αλήθεια. Συχνά στενοχωριόμουνα που δεν είχα' γράφει η ίδια" αναφέρει η εφημερίδα.

Ένα μυστικό, δύο ερωτήματα

Mathilde Kschessinska Esmeralda

@Wikipedia

Στην πραγματικότητα η Ξεσίνσκαγια, γράφει η ρωσική εφημερίδα- απαντάει ταυτόχρονα σε δύο ερωτήματα. Μιλάει για το παιδί που θα αποκτούσε με τον Διάδοχο του τσαρικού θρόνου, που ωστόσο δεν γεννήθηκε το 1893.

Παράλληλα καταρρίπτει τους ισχυρισμούς που επαναλαμβάνονταν κατά κόρο το τελευταίο διάστημα, ότι τάχα το 1911 η Ματίλντα έφερε στον κόσμο την κόρη της Τσελίνα που ήταν καρπός του έρωτα της με τον Νικόλαο. Σύμφωνα με το ημερολόγιο του Διαδόχου του τσαρικού θρόνου, ο Νικόλαος είχε την πρώτη του ερωτική συνεύρεση με την Ματίλντα στις 25 Ιανουαρίου του 1893.

Η ίδια η Ματίλντα Ξεσίνσκαγια δεν αναφέρει στα "απομνημονεύματα" της την ημερομηνία που απέβαλε το παιδί, ωστόσο μπορεί να υποθέσει κανείς ότι αυτό συνέβη την ημέρα που έπεσε από το έλκηθρο με την φίλη της. Η ρωσική εφημερίδα μάλιστα υπολογίζει με βάση την έρευνα της ότι θα πρέπει να ήταν έγκυος 1,5 -2 μηνών.

Γιατί η "Ματίλντα" πυροδότησε οργή στη Ρωσία

Bundesarchiv Bild 183 R03964 Russische Zarenfamilie

@Wikipedia

Η ταινία "Ματίλντα" του ρώσου σκηνοθέτη Αλεξέι Ουτσίτελ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων πριν λίγους μήνες εξοργίζοντας μέρος της ρωσικής εκκλησίας αλλά και τμήμα της ρωσικής κοινωνίας, που είχε θεωρήσει βλασφημία την όλη υπόθεση της ταινίας που έχει ως θέμα το ειδύλλιο της διάσημης ρωσίδας μπαλαρίνας Ματίλντα Ξεσίνσκαγια με τον τσάρο Νικόλαο Β’.

Στην αντιπαράθεση αυτή είχε πρωτοστατήσει η ρωσίδα βουλευτής και πρώην εισαγγελέας της Κριμαίας, Νατάλια Πακλόνσκαγια η οποία είχε απαιτήσει να απαγορευθεί η ταινία, ενώ το θέμα είχε απασχολήσει μάλιστα και την επιτροπή επί θεμάτων πολιτισμού του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Παράλληλα μια ομάδα φανατικών Ορθοδόξων που είχαν συγκροτήσει το λεγόμενο "Χριστιανικό Κράτος" κατά τα πρότυπα του "Ισλαμικού Κράτους" είχε τοποθετήσει εμπρηστικούς μηχανισμούς σε αυτοκίνητα έξω από το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπούσε τον Ρώσο σκηνοθέτη Αλεξέι Ουτσίτελ και είχε απειλήσει ότι θα τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς στις κινηματογραφικές αίθουσες που επρόκειτο να προβληθεί η ταινία, αποτυγχάνοντας ωστόσο στους σκοπούς της οργάνωσης, καθώς εξαρθρώθηκε από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ