ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

NBC: μηδενική ανοχή και απόλυση σε όσους σιωπούν για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης

NBC: μηδενική ανοχή και απόλυση σε όσους σιωπούν για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα ώστε να αποφευχθούν περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης όπως αυτό του Ματ Λάουερ, του πιο ακριβοπληρωμένου τηλεπαρουσιαστή του που απολύθηκε ένα μήνα πριν μετά από καταγγελίες εις βάρος του, ώστε να μην αμαυρώνεται η φήμη και το κύρος του.

Σύμφωνα με τη νέα ντιρεκτίβα που επικοινωνήθηκε στους υπαλλήλους μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, οι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να αποκαλύψουν συμπεριφορές ανάρμοστες συναδέλφων τους.

Πηγή αναφέρει ότι οι υπάλληλοι του κορυφαίου αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου είναι υποχρεωμένοι να αποκαλύπτουν τυχόν ανάρμοστες σχέσεις στους εργασιακούς χώρους διαφορετικά κινδυνεύουν και οι ίδιοι με απόλυση αν αποκαλυφθεί ότι γνώριζαν αλλά δεν μιλούσαν.

Στον νέο κανονισμό συμπεριλαμβάνονται ακόμα νέοι κανονισμοί για τη συμπεριφορά στο γραφείο. Προβλέπουν ακόμα και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν οι συνάδελφοι να έχουν κοινωνικές επαφές ή πώς μπορούν να αγκαλιάζονται μεταξύ τους.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή "οι ερωτικές σχέσεις στη δουλειά δεν είναι κάτι ασυνήθιστο αλλά τώρα το δίκτυο υποστηρίζει ότι θα επιδείξει μηδενική ανοχή".

Οι νέοι κανόνες φαίνεται να έχουν προκαλέσει αναστάτωση και διαμαρτυρίες στους υπαλλήλους οι οποίοι λόγω της φύσης της δουλειάς τους είναι αναγκασμένοι να περνούν πολλές ώρες στην εργασία τους, με αποτέλεσμα να συνάπτουν πολύ συχνά σχέσεις στο γραφείο.

Πως ο Ματ Λάουερ άλλαξε την πολιτική του NBC

TRUMPLAUER

Μόλις πριν ένα μήνα το τηλεοπτικό δίκτυο "NBC News" ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την απόλυση του Ματ Λάουερ (Matt Lauer), του ακριβοπληρωμένου παρουσιαστή της πρωινής εκπομπής "Today Show", ύστερα από καταγγελίες εις βάρος του για "απρεπή σεξουαλική συμπεριφορά στον εργασιακό χώρο".

"Ουάου, ο Mατ Λάουερ απολύθηκε από το NBC για ‘μη κατάλληλη σεξουαλική συμπεριφορά στον εργασικό χώρο’. Αλλά πότε τα κορυφαία στελέχη του NBC & Comcast θα απολυθούν για την παραγωγή τόσων Fake News. Ελέγξτε το παρελθόν του Άντι Λακ!" σχολίασε μετά την είδηση της απόλυσης του παρουσιαστή ο πρόεδρος Τραμπ στο Twitter του.

Επιπλέον, το NBC ανακοίνωσε ότι έχει λόγους να πιστεύει ότι "αυτό πιθανόν δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό".

Η απόλυση του Λάουερ είναι η τρίτη "ηχηρή" απόλυση μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στους κόλπους των αμερικανικών ΜΜΕ τους τελευταίους μήνες. Πριν τον Λάουερ είχαν οδηγηθεί προς την έξοδο ο Τσάρλι Ρόουζ από το CBS και ο Μπιλ Ο'Ράιλι από το Fox News.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ