ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

"Eπιστρέφουμε για τους σκληροπυρηνικούς". Ο Κρις Κάρτερ για το πολυαναμενόμενο reboot

"Eπιστρέφουμε για τους σκληροπυρηνικούς". Ο Κρις Κάρτερ για το πολυαναμενόμενο reboot

Ήταν μία από τις πλέον δημοφιλείς σειρές των 90s και έχει βάλει στοίχημα να γίνει το πιο πολυσυζητημένο reboot της επόμενης σεζόν. Έπειτα από 13 χρόνια απουσίας, οι ομοσπονδιακοί πράκτορες Μόλντερ και Σκάλι επιστρέφουν σε έξι επεισόδια που αναζητούν την αλήθεια εκεί έξω.

Οι Ντέιβιντ Ντουκόβνι και Γκίλιαν Άντερσον θα ξεκινήσουν από τις 26 Ιανουαρίου τις επόμενες περιπέτειες X-Files, της πιο δημοφιλούς την δεκαετία του '80. Γιατί;

Η απάντηση δόθηκε από τον δημιουργό της σειράς Κρις Κάρτερ στη συνάντηση των θιασωτών της επιστημονικής New York Comic Con στο εκθεσιακό κέντρο Javits Center του Μανχάταν στο Hell's Kitchen.
“Zούμε σε καιρούς που η κυβέρνηση είναι ύποπτη για όλα, αυτό γίνεται και η βάση της θεματικής μας. Φέρνει το show ξανά στην επικαιρότητα” είπε ο Κάρτερ.

Η σειρά που ξεκίνησε στις 10 Σεπτεμβρίου 1993 και έκανε επίλογο (περιστασιακό) στις 19 Μαϊου 2002 έμαθε σε όλους τη σημασία του να διερωτάσαι, να ψάχνεις, να αμφισβητείς. Η σειρά ενέπνευσε δύο ταινίες μεγάλου μήκους ενώ τα εκατομμύρια των φανατικών οπαδών είναι έτοιμοι να ανανεώσουν την cult εμμονή τους.

Οι τυχεροί στο Comic Con είδαν σε ειδική προβολή το πρώτο επεισόδιο της νέας σεζόν και ενθουσιάστηκαν με τους τίτλους αρχής που δεν άλλαξαν και πολύ. Ένας νέος χαρακτήρας συστήνεται στο κοινό (τον υποδύεται ο Τζόελ ΜακΧέιλ) αλλά τα περισσότερα πλάνα είναι σχεδόν ίδια. Το “H Aλήθεια Είναι Εκεί έξω” εξακολουθεί να υπάρχει στον ορίζοντα και ο Κάρτερ όπως και οι υπόλοιποι στο πάνελ έδωσαν κάποιες απαντήσεις στο φανατικό κοινό που έχει πολλές απορίες.

Πολλές ερωτήσεις, ελάχιστες απαντήσεις

Οι Lone Gunmen θα επιστρέψουν (σσ. χαρακτήρες που αγαπήθηκαν σχεδόν το ίδιο με τους ομοσπονδιακούς πράκτορες); ΝΑΙ. Πόσα επεισόδια θα συνεχίσουν την ιστορία εκεί που είχε μείνει;ς ΤΟ ΠΡΩΤΟ. ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.
Και πως νοιώθει ο Κάρτερ για το δημιούργημα του; Χμ, όχι σαν κάποιος που πρωτοπορεί.

“Mπήκα μέσα σε ένα κινηματογραφικό σύμπαν ξεχασμένο και το ξαναζέστανα” είπε. “Εμπνεύστηκα από τις ταινίες ‘Όλοι οι Άνθρωποι του Προέδρου’ και το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ. Εμπότισα αυτό το είδος με επιστημονική φαντασία” σχολίασε. Κίνητρο για την επιστροφή όχι οι νέοι τηλεθεατές μόνο.

“Eννοείται ότι θέλω να δημιουργήσω νέες ιστορίες, να φέρω νέο υλικό” είπε ο Κάρτερ. “Το σόου το δημιουργήσαμε για τους φανατικούς οπαδούς του, τους ακόλουθους μας. Για αυτούς επιστρέφουμε. Θέλουμε να μας γνωρίσουν νέοι τηλεθεατές αλλά αυτοί που μας νοιάζουν περισσότερο είναι οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί μας” πρόσθεσε.

Ο Ντουκόβνι συμφώνησε. “Πρέπει να επιστρέφεις εκεί από όπου ξεκίνησες” λέει ο πρωταγωνιστής. Eίτε κάποιες ατάκες μοιάζουν να έχουν ειπωθεί στο παρελθόν, είτε όχι, ο Κάρτερ είναι ενθουσιασμένος. “Δεν το περίμενα ότι θα συναντιόμασταν ξανά όλοι μαζί” λέει. “Όταν με κάλεσαν στο τηλέφωνο από τη Fox και μου είπαν ότι οι ηθοποιοί ήθελαν να επιστρέψουν ένοιωσα απίθανα” είπε.

Στα νέα επεισόδια, που διαδραματίζονται στο σήμερα οι Μόλντερ και Σκάλι αντιμετωπίζουν συνωμοσίες -κυβερνητικές παρακολουθήσεις, εταιρικές απάτες κλπ- προσαρμοσμένες στο μεταφυσικό στοιχείο που χαρακτήριζε ανέκαθεν τη σειρά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ