ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ημέρα Διαζυγίου: στις 8 Ιανουαρίου οι γάμοι διαλύονται

Ημέρα Διαζυγίου: στις 8 Ιανουαρίου οι γάμοι διαλύονται

Μετά τη μέθη των εορταστικών ημερών έρχεται η κούραση των ξεφτισμένων σχέσεων. Η 8η Ιανουαρίου πλησιάζει και αν σκέφτεστε να βάλετε ένα τέλος στο γάμο σας είναι μία πολύ καλή μέρα, καθώς έχει οριστεί ως η "Ημέρα Διαζυγίου", αφού πολλά είναι τα ζευγάρια που τερματίζουν τους γάμους τους μετά την εορταστική περίοδο, τουλάχιστον στη Βρετανία.

Όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "Independent", ο χωρισμός έρχεται ύστερα από το άγχος που προκαλεί στους ανθρώπους η προσπάθεια που καταβάλουν ώστε να περάσουν "γλυκά" Χριστούγεννα, όταν δεν είναι πλέον ευχαριστημένοι από το έτερον ήμισυ.

Σύμφωνα με την Relate, η οποία είναι μία βρετανική εταιρία που ασχολείται με τις σχέσεις των ανθρώπων, ανακοίνωσε ότι τον μεγαλύτερο αριθμό κλήσεων τις λαμβάνει τον Ιανουάριο, καθώς τα προβλήματα ενός γάμου ή μιας μακροχρόνιας σχέσης έρχονται στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Amicable περισσότεροι από 40 χιλιάδες άνθρωποι αναζητούν στο διαδίκτυο πληροφορίες για το διαζύγιο τον Ιανουάριο.

Τον περασμένο Ιανουάριο η Relate δέχτηκε αύξηση 24% στις κλήσεις σε σχέση με τον μέσο όρο του υπόλοιπου χρόνου, ενώ και για φέτος οι σύμβουλοι της εταιρείας αναμένουν ότι τα ποσοστά των κλήσεων ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα στις σχέσεις θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί λένε ότι τα ζευγάρια που φτάνουν στον χωρισμό αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων αντιμετωπίζουν προβλήματα καιρό πριν. Ωστόσο, αν δεν θέλετε να καταλήξουν τα πράγματα εκεί, ο Χιου Τζάκμαν έχει κάποιες συμβουλές για εσάς.

"Είναι καλό για τη σχέση μας;"

hughjack

@Instagram

Ο παντρεμένος με συνάδελφό του ηθοποιό για 22 χρόνια, ο Αυστραλός ηθοποιός Χιου Τζάκμαν και η κατά 13 χρόνια μεγαλύτερή του Ντέμπορα Λι-Φαρνές αποκαλύπτουν τι κάνουν όλα αυτά τα χρόνια, όταν ξεκινά ο καυγάς, αλλά και μερικά μυστικά για έναν επιτυχημένο γάμο.

Ο πρωταγωνιστής των ταινιών "Wolverine" και "Les Miserables" είναι πεπεισμένος ότι το μυστικό του 22 χρόνων γάμου βασίζεται σε ορισμένους κανόνες: "Σε όλες τις σημαντικές αποφάσεις, οτιδήποτε αφορά, τα παιδιά, την εργασία, ρωτάμε πάντα τους εαυτούς μας: Είναι καλό για τη σχέση μας;"

Επιπλέον, η σύζυγός του, ηθοποιός Ντέμπορα-Λι Φαρνές, 62 ετών και ο Χιου Τζάκμαν ποτέ δεν κοιμούνται, αν έχει προηγηθεί καυγάς και δεν έχουν συμφιλιωθεί. "Αυτό μας κάνει να παραμένουμε ξύπνιοι μέχρι τις τρεις το πρωί", αναφέρει ο 49χρονος ηθοποιός στην εφημερίδα Die Welt.

"Ακόμη προσπαθούμε να μην μένουμε χώρια για περισσότερο από δύο εβδομάδες, κάτι που δεν είναι εύκολο με τη δουλειά μας. Facetime, Skype - είναι υπέροχα. Αλλά δεν είναι το ίδιο με το να είμαστε μαζί" λέει ο ίδιος.

Ο Τζάκμαν και η Λι- Φαρνές έχουν υιοθετήσει δύο παιδιά. "Η ανατροφή των παιδιών είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που μπορεί κάποιος να φανταστεί" δηλώνει ο ίδιος και συμπληρώνει: "Δεν έχει σημασία πόσους οδηγούς με συμβουλές θα διαβάσετε, τα παιδιά δεν τους διαβάζουν. Πρέπει να ακολουθείτε τα ένστικτά σας τόσο συχνά, και αυτή είναι μια εμπειρία που σας κάνει ταπεινόφρονες. Επειδή συχνά δημιουργείται η αίσθηση ότι κανένας δεν ξέρει τίποτε".

Ο Τζάκμαν πρωταγωνιστεί στο μιούζικαλ "The Greatest Showman".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ