ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

David Bowie: τα τελευταία 5 χρόνια της ζωής του Stardust που γεννήθηκε σαν σήμερα

David Bowie: τα τελευταία 5 χρόνια της ζωής του Stardust που γεννήθηκε σαν σήμερα

Το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ για τα τελευταία 5 χρόνια της ζωής του σπουδαίου David Bowie επικεντρώνεται στα τελευταία χρόνια της διαδρομής του στη ζωή και στο τραγούδι είναι η μεγάλη πρεμιέρα του HBO.

Με διθυραμβικές κριτικές η ταινία κάνει πρεμιέρα την ημέρα που ο Μπόουϊ θα γιόρταζε τα 71 του χρόνια.

Το "David Bowie: The Last Five Years" πραγματεύεται την τελευταία δημιουργική πενταετία του ευρηματικού μουσουργού και καλλιτέχνη εστιάζοντας στη δημιουργία των "The Next Day" (2013), "Βlackstar" (2016) αλλά και του μιούζικαλ "Lazarus".

Τώρα, περίπου δύο χρόνια μετά, το HBO παραδίδει το δικό του φόρο τιμής με το ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Francis Whately που “βυθίζεται” στα άδυτα των τελευταίων χρόνων της μουσικής καριέρας του Μπάουϊ.

Το "The Last Five Years" είναι η συνέχεια σ’ ένα προηγούμενο ντοκιμαντέρ, το Five Years, που προβλήθηκε το 2013 στο BBC Two.

Περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τους συνεργάτες του και ακυκλοφόρητο αρχειακό υλικό και ενθουσίασε στην προβολή του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Ντέιβιντ Ρόμπερτ Τζόουνς (David Robert) Jones γεννήθηκε στο Brixton, στις 8 Ιανουαρίου του 1947. Ο Ziggy Stardust άφηνε τη Γη στις 10 Ιανουαρίου του 2016.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ