ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι Versace κρατάνε αποστάσεις από την τηλεοπτική δολοφονία του Τζιάνι Βερσάτσε στο FX

Οι Versace κρατάνε αποστάσεις από την τηλεοπτική δολοφονία του Τζιάνι Βερσάτσε στο FX

Λίγες ώρες μόλις πριν το event της επίσημης πρεμιέρας της νέας τηλεοπτικής σειράς του FX "The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story" η οικογένεια του σχεδιαστή μόδας κρατάει αποστάσεις από το αφήγημα του Ράιαν Μέρφι για τη δολοφονία του ιδρυτή του ιταλικού οίκου μόδας Τζιάνι Βερσάτσε.

"Η οικογένεια Versace δεν έχει εξουσιοδοτήσει ούτε έχει οποιαδήποτε συμμετοχή στην επερχόμενη τηλεοπτική σειρά για το θάνατο του Gianni Versace. Καθώς ο οίκος δεν εξουσιοδότησε το βιβλίο στο οποίο βασίζεται εν μέρει η τηλεοπτική σειρά, ούτε έχει συμμετάσχει στη συγγραφή του σεναρίου, αυτο το τηλεοπτικό αφήγημα πρέπει να θεωρηθεί ως έργο μυθοπλασίας" αναφέρει σε ανακοίνωση της η οικογένεια του σχεδιαστή.

Ωστόσο στο πρόσφατο παρελθόν η Πενέλοπε Κρουζ που υποδύεται τη Ντονατέλα Βερσάτσε, αδελφή και διάδοχο του Τζιάνι στον οίκο έχει επιβεβαιώσει ότι μίλησε μαζί της για τον τρόπο που θα την "έφερνε" στη μικρή οθόνη.

“Ναι, μιλήσαμε το καλοκαίρι. Δεν θέλω να πω λεπτομέρειες. Νομίζω ότι αντιλαμβάνεται ότι την αγαπάω και τη σέβομαι από τον τρόπο που την ενσαρκώνω στη σειρά. Ελπίζω όταν δει το show, να μείνει ικανοποιημένη. Σίγουρα θα υπάρχουν σκηνές σκληρές για την ίδια. Η σειρά αναφέρεται στη δολοφονία του αδελφού της. Τα έκανα τα πάντα με αγάπη".

Ο Ράιαν Μέρφι, δημιουργός της σειράς, επιβεβαίωσε επίσης ότι έχει μιλήσει με τη Ντονατέλα και σεβάστηκε τον τρόπο που εκείνη θέλησε να εμφανιστούν στη σειρά τα τρία παιδιά της από τον πρώην σύζυγο της Πολ Μπεκ, τους Αλέγκρα και Ντάνιελ. "Την άκουσα. Εϊμαι πατέρας. Την καταλαβαίνω" είπε.

Ωστόσο η οικογένεια των Versace δεν είναι η μόνη που έχει ενστάσεις για τη σειρά. Ο πρώην σύντροφος του σχεδιαστή Antonio D’Amico, έχει εκφράσει την απαρέσκεια του για τον τρόπο που παρουσιάζεται ο φόνος του Βερσάτσε το 1997.

Η σειρά είναι βασισμένη στο βιβλίο "Vulgar Favors" της αρθρογράφου του Vanity Fair, Maureen Orth.

"Η σειρά βασίζεται στο ενδελεχώς ερευνημένο και επικυρωμένο με πηγές βιβλίο, “Vulgar Favors” που εξέτασε την πραγματική ζωή του Andrew Cunanan. Στηρίζουμε την αδιάλειπτη έρευνα της διδας Orth" ανακοίνωσε η FΧ.

Η σειρά γυρίστηκε στην πραγματική βίλα του σχεδιαστή στο Μαϊάμι που πλέον λειτουργεί ως ξενοδοχείο.

2018 01 08T180338Z 914458593 RC15C5EB5B10 RTRMADP 3 VERSACE GIANNI TV

REUTERS/Peter Morgan

ΔΗΜΟΦΙΛΗ