ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Aλέν Ντελόν εκ βαθέων: «Η ζωή μου πια δεν είναι σπουδαία. Απεχθάνομαι το σήμερα, το σιχαίνομαι»

Aλέν Ντελόν εκ βαθέων: «Η ζωή μου πια δεν είναι σπουδαία. Απεχθάνομαι το σήμερα, το σιχαίνομαι»

Μια συνέντευξη εκ βαθέων παραχώρησε στο ειδικό τεύχος του Paris Match που είναι αφιερωμένο στα 60 χρόνια της καριέρας του ο Γάλλος star του κινηματογράφου, αδιαπραγμάτευτου ζεν πρεμιέ της Ευρώπης και συχνά αμφιλεγόμενου για την προσωπική του ζωή Αλέν Ντελόν.

Σε αυτή ο Ντελόν δηλώνει ότι θα φύγει "από αυτόν τον κόσμο χωρίς να νιώθει λύπη". "Η ζωή δεν μου δίνει πια τίποτε σπουδαίο. Γνώρισα και είδα τα πάντα. Αλλά το σημαντικότερο, απεχθάνομαι αυτή την εποχή, τη σιχαίνομαι", εξηγεί ο 82χρονος ηθοποιός στο τέλος της συνέντευξης αυτής που έχει τίτλο: "Εγώ, ο Ντελόν: η συνέντευξη της ζωής του".

"Υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι που απεχθάνομαι. Όλα είναι κίβδηλα, στρεβλά. Δεν υπάρχει πια σεβασμός, ούτε λόγος που να τηρείται, μόνο στα λεφτά δίνεται αξία. Ακούω που μιλούν για εγκλήματα μέρα μεσημέρι. Ξέρω ότι θα φύγω από αυτόν τον κόσμο χωρίς να μετανιώνω για τίποτα", δηλώνει ο Ντελόν αφού έχει μιλήσει για την καριέρα του, τη δύσκολη σχέση με την οικογένειά του, τις γυναίκες που αγάπησε, τους φίλους που έχασε.

"Σχεδόν όλοι έφυγαν" υπογραμμίζει ο μυθικός πρωταγωνιστής του "Γατόπαρδου" (1963) του Λουκίνο Βισκόντι με την Κλαούντια Καρντινάλε και τον Μπαρτ Λάνκαστερ.

Ο Ντελόν θρήνησε πριν από μερικούς μήνες τον θάνατο της αγαπημένης του Μιρέιγ Νταρκ με την οποία ήταν ζευγάρι τη δεκαετία του 1970.

Οι αταίριαστες δέκα γυναίκες στη ζωή του

Όταν ρωτήθηκε για το αν υπάρχει μια γυναίκα στη ζωή του σήμερα, ο ηθοποιός απαντά ότι "δεν την έχει βρει". "Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν υποψήφιες. Υπάρχουν δέκα, αλλά επί του παρόντος καμιά δεν μου ταιριάζει για το τέλος της ζωής μου... Θα μπορούσα να παντρευτώ μια γυναίκα αν ήταν έτοιμη να με συντροφεύσει μέχρι το τέλος", εξηγεί.

Ο Ντελόν διευκρινίζει ακόμη ότι τα γυρίσματα της "τελευταίας ταινίας του" σε σκηνοθεσία του Πατρίς Λεκόντ "καθυστέρησαν". Η ταινία --που θα είναι η 91η του ηθοποιού-- αφηγείται μια "ιστορία αγάπης" μεταξύ των πρωταγωνιστών της, του Ντελόν και της Ζιλιέτ Μπινός. Επίσης, ο ηθοποιός είπε ότι "θα ήθελε να ανεβεί ξανά στο σανίδι μια τελευταία φορά".

Η τελευταία μεγάλου μήκους ταινία με τον Αλέν Ντελόν στο ρόλο του Ιουλίου Καίσαρα ήταν το 2008 με τον "Αστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες" των Φρεντερίκ Φορεστιέ και Τομά Λανγκμάν. Στο θέατρο, ο ηθοποιός έπαιξε τελευταία το 2011 και το 2013.

Η απώλεια που του κόστισε

Ο Ντελόν μπήκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, στις 18 Σεπτεμβρίου, για επέμβαση στην καρδιά, καθώς διαμαρτυρόταν επί εβδομάδες ότι πονούσε στο πίσω μέρος της πλάτη του αποκάλυψε το γαλλικό περιοδικό "Ici Paris".

Η χειρουργική επέμβαση διήρκεσε 5 ώρες και ο θρύλος του γαλλικού σινεμά πέρασε μια ημέρα στην αίθουσα ανάνηψης και άλλη μία στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Ο ηθοποιός σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του είχε πει ότι είναι πολύ επηρεασμένος από τον θάνατο της πρώην συντρόφου του, Μιρέιγ Νταρκ, που έφυγε από τη ζωή τον Αύγουστο. Ωστόσο, η κόρη του ξεκαθάρισε πως η κατάσταση της υγείας του, δεν έχει σχέση με τον χαμό της αγαπημένης του, όπως έγραψαν ορισμένα μέσα.

delon mireig

Reuters/ Charles Platiau

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ