"...Αφού σκανδάλισε όλους τους μυαλωμένους, τους γονείς τους εκπαιδευτικούς, τις θυγατέρες της αμερικανικής επανάστασης, και κυρίως τους ιεροκήρυκες, με το συνεχές κυκλικό κούνημα και τίναγμα των γοφών του, ο Πρίσλεϊ πήρε το ροκ από το χέρι και το οδήγησε στο θυσιαστήριο του καθωσπρεπισμού" γράφει στο βιβλίο "Underground" (εκδόσεις Οδυσσέας), ο Ιταλός συγγραφέας Μάριο Μάφι για τον βασιλιά του ροκ εν ρολ, τον Έλβις Πρίσλεϊ που άλλαξε τα πάντα στη βιομηχανία του θεάματος -για πάντα. 

"Μετά τον Πρίσλεϊ, η εξέλιξη δεν θα είναι πια η διαδικασία αναζήτησης μιας ταυτότητας, αλλά δημιουργίας και προσδιορισμού της υποκουλτούρας. Η μουσική θα γίνει λιγότερο διασκέδαση και περισσότερο τρόπος επικοινωνίας μέσα από τη συγκίνηση και τις εικόνες, έναν ορισμένο τρόπο σκέψης και τοποθέτησης απέναντι στην πραγματικότητα. Γι’ αυτό, γι’ αυτή την ενδιάμεση θέση του, για την υπνωτική δύναμή του, γι’ αυτό το έργο έλξης κι απομάκρυνσης, ο Έλβις ονομάστηκε ο Ρασπούτιν του Ροκ (Ρίτσαρντ Γκολντστάιν)" προσθέτει για τον έκπτωτο βασιλιά του ροκ εν ρόλ.

Με αφορμή την ημερομηνία γέννησης του 'Ελβις Πρίσλεϊ (γεννήθηκε στις 7 Ιανουαρίου) εκατοντάδες fan και και σωσίες του εισέβαλαν σήμερα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Σίδνεϊ και χόρεψαν στους ρυθμούς των τραγουδιών του περιμένοντας το "Blue Suede Express" για να τους μεταφέρει στο φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε χρόνο με αφορμή την επέτειο γέννησής του ινδάλματος τους.

Φορώντας κοστούμια με παγέτες και κατάμαυρες περούκες στα μαλλιά, οι θαυμαστές του αμερικανού μουσικού και ηθοποιού που πέθανε το 1977 σε ηλικία 42 ετών, τιμούν τη μνήμη του κάθε χρόνο στη μικρή πόλη Παρκς, 300 χλμ. δυτικά του Σίδνεϊ, με ένα πενθήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο σε αυτόν.

"Είναι ένα τέτοιο ίνδαλμα! Και δεν έχασε τίποτε από τη μαγεία του", εξηγεί η Τζούλι Μέλε που φορά πορτοκαλί περούκα και δικτυωτό καλσόν. "Πράγματι, πιστεύω ότι είναι ακόμη πιο δημοφιλής σε σχέση με πριν. Όλος ο κόσμος θέλει να ανεβεί στο 'Ελβις Εξπρές".

 

Περιμένοντας την αναχώρηση του τρένου για ένα ταξίδι επτά ωρών, οι λάτρεις του 'Ελβις, ενός από τα μεγαλύτερα μουσικά σύμβολα του 20ού αιώνα, εναλλάσσονταν πάνω στη σκηνή που είχε διαμορφωθεί στη μεγάλη αίθουσα του σταθμού και τραγουδούσαν τις μεγαλύτερες επιτυχίες του θρύλου του ροκ εν ρολ.

Το Parkes Elvis Festival στη Νέα Νότια Ουαλία διοργανώνεται για 26η φορά φέτος και προσελκύει χιλιάδες θαυμαστές του "Βασιλιά", ο οποίος φέτος θα έκλεινε τα 83 του χρόνια.

Διαβάστε επίσης