ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τραμπ: Φωτιά και οργή από τα βιβλιοπωλεία στη μικρή οθόνη

Τραμπ: Φωτιά και οργή από τα βιβλιοπωλεία στη μικρή οθόνη

Ξεσήκωσε θύελλα αντιδράεων, αμφισβητήθηκε, πούλησε και τώρα το βιβλίο "Φωτιά και οργή: ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο" που περιγράφει την προεκλογική εκστρατεία και την πρώτη χρονιά διακυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου μεταφέρεται στη μικρή οθόνη.

Τα δικαιώματα του βιβλίου του Μάικλ Γουλφ, που καταφέρεται εναντίον του πρώην μεγιστάνα και αμφισβητεί την ικανότητά του να κυβερνήσει, πουλήθηκαν στην Endeavor Content, σύμφωνα με τις ιστοδελίδες Hollywood Reporter και Variety. Ο Γουλφ θα είναι ο παραγωγός της τηλεοπτικής μεταφοράς του βιβλίου.

Το βιβλίο αποτελείται από μια σειρά μαρτυριών περίπου 200 ατόμων από το περιβάλλον του Τραμπ το διάστημα των 18 μηνών που διήρκησε η προεκλογική εκστρατεία και μετά την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ.

Ο Γουλφ τονίζει ότι ακόμη και οι στενοί σύμβουλοι του Αμερικανού προέδρου αμφισβητούν την ικανότητά του να κυβερνήσει. Παρουσιάζει τον Τραμπ ως έναν ηγέτη που δεν διαβάζει σχεδόν τίποτα και περνά τα βράδια του κλεισμένος στο δωμάτιό του παρακολουθώντας τηλεόραση, ή παίρνοντας τηλέφωνο τους φίλους του για να παραπονεθεί.

Αφού προσπάθησε μάταια να εμποδίσει την κυκλοφορία του "Φωτιά και οργή", ο Τραμπ το χαρακτήρισε "ψευδές" και πρόσθεσε ότι πρόκειται "για μια σειρά από ψέματα".

Μετά την κυκλοφορία του το βιβλίο είναι πρώτο σε πωλήσεις στον ιστότοπο Amazon και πούλησε ήδη από την πρώτη εβδομάδα ένα εκατομμύριο αντίτυπα.

Ο Τραμπ στην αντεπίθεση

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, έπειτα από την κυκλοφορία του βιβλίου του Μάικλ Γουλφ, Φωτιά και Οργή: Μέσα στον Λευκό Οίκο του Τραμπ, στο οποίο αμφισβητεί τις ηγετικές και διανοητικές ικανότητες του πλανητάρχη και έχει προκαλέσει σεισμό στο πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ.

Με μια σειρά σχολίων στο αγαπημένο του μέσο, το twitter, ο Τραμπ περιγράφει τον εαυτό του ως "πολύ σταθερό και ιδιοφυή" λέγοντας ακόμα πως αυτά υπήρξαν δύο από τα μεγαλύτερα χαρίσματά του σε όλη του τη ζωή.

"Τώρα που η ρωσική συμπαιγνία, μετά από ένα χρόνο έντονης μελέτης, αποδείχτηκε ότι είναι απολύτως ψευδής για το αμερικανικό κοινό, οι Δημοκρατικοί και τα μέσα των Fake News, βγάζουν το παλιό χαρτί Ronald Reagan και φωνάζουν για ψυχική σταθερότητα και νοημοσύνη" έγραψε ο Τραμπ στο Twitter. Ουσιαστικά, σε όλη μου τη ζωή, τα δύο μεγαλύτερα χαρίσματά μου υπήρξαν η διανοητική μου σταθερότητα και το ότι ήμουν πολύ έξυπνος" σημείωσε.

"Από ΠΟΛΥ επιτυχημένος επιχειρηματίας έγινα κορυφαίος τηλεοπτικός αστέρας...και πρόεδρος των ΗΠΑ (με την πρώτη προσπάθεια). Θεωρώ ότι αυτό με καθιστά, όχι απλά έξυπνο, αλλά ιδιοφυή...και πολύ σταθερό διανοητικά!" συνέχισε. Σε άλλη ανάρτησή του, χαρακτήρισε τον Γουλφ ως έναν "χαμένο" ο οποίος "επινόησε ιστορίες προκειμένου να πουλήσει αυτό το πραγματικά βαρετό και αναληθές βιβλίο".

Ο Αμερικανός πρόεδρο έχει επιπλέον τονίσει ότι δεν εξουσιοδότησε ποτέ την πρόσβαση του συγγραφέα στο Λευκό Οίκο και δεν του μίλησε ποτέ για το βιβλίο. Οι δικηγόροι του Τραμπ κάλεσαν τον εκδοτικό οίκο, Henry Holt & Co, να εμποδίσει την κυκλοφορία του βιβλίου ενώ ακολούθησαν απειλές για προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Οι δικηγόροι του προέδρου ζήτησαν ο συγγραφέας Μάικλ Γουλφ και ο εκδότης του βιβλίου να "σταματήσει άμεσα και να σταματήσει οποιαδήποτε άλλη έκδοση, κυκλοφορία ή διάδοση του βιβλίου".

Best seller την πρώτη κιόλας μέρα

Το βιβλίο έγινε αστραπιαία μπεστ σέλερ την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του την Παρασκευή, καθώς η κυκλοφορία του επισπεύσθηκε μετά τη δημοσίευση αποσπασμάτων του αυτήν την εβδομάδα.

Στην Ουάσιγκτον, πολλοί αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και σχημάτισαν ουρές για να αγοράσουν ένα αντίτυπο στο KramerBooks, όπου η πώλησή του βιβλίου ξεκίνησε τα μεσάνυχτα.

Πολλά βιβλιοπωλεία στην περιοχή της Ουάσιγκτον, μεταξύ αυτών το KramerBooks, ανέφεραν ότι ξεπούλησαν όλα τα βιβλία έως τις 17.00 ώρα Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ