ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο ρόλος των ανδρών πλέον είναι να ακούνε τις γυναίκες: ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ μετά το #MeToo

Ο ρόλος των ανδρών πλέον είναι να ακούνε τις γυναίκες: ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ μετά το #MeToo

Ο ερμηνευτής αξιώσεων και ιδρυτής του κινηματογραφικού φεστιβάλ Sundance Festival Ρόμπερτ Ρέντφορντ μίλησε για το κίνημα #ΜeToo και τις αλλαγές που προοιωνίζει στη βιομηχανία του θεάματος.

Ο Ρέντφορντ εκτίμησε την Πέμπτη ότι το κίνημα #Metoo που εξεγείρεται εναντίον της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης και γεννήθηκε εξαιτίας του σκανδάλου που προκάλεσε η πολύκροτη υπόθεση του Χάρβεϊ Γουάινστιν αποτελεί ένα "σημείο καμπής που μπορεί να αλλάξει την κουλτούρα του Χόλιγουντ, δίνοντας ώθηση στη μεγαλύτερη ισότητα μεταξύ των γυναικών και των ανδρών και μειώνοντας την ανοχή απέναντι σε ανάρμοστες συμπεριφορές".

"Από τη δική μου σκοπιά, αυτή η αλλαγή είναι αναπόφευκτη και θα έρθει. Είμαι αρκετά αισιόδοξος" σημείωσε ο 81χρονος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Παρκ Σίτι της Γιούτας για την έναρξη του φεστιβάλ του ανεξάρτητου κινηματογράφου Sundance.

"Είναι ένα είδος καμπής, διότι ανατρέπει την τάξη των πραγμάτων, θα δώσει ευκαιρίες στις γυναίκες να αποκτήσουν πιο δυνατή φωνή αλλά και πιο σημαντικές θέσεις" εξήγησε ο Ρέντφορντ.

Πολλοί διάσημοι και ισχυροί σε κάθε πεδίο δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένης της κινηματογραφικής βιομηχανίας, περιέπεσαν σε ανυποληψία τους τελευταίους μήνες μετά το κύμα των αποκαλύψεων που ακολούθησε την υπόθεση Γουάινστιν.

Esquire QV8xfw Cover

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ στο Esquire US, Απρίλιος 2013/ Φωτογραφία: Marc Hom

Η καταιγίδα ξέσπασε τον Οκτώβριο, όταν πολλές γυναίκες –έχουν φθάσει σχεδόν τις εκατό μέχρι σήμερα– κατηγόρησαν τον μέχρι τότε πανίσχυρο κινηματογραφικό παραγωγό για ανάρμοστη συμπεριφορά: από σεξουαλικές παρενοχλήσεις μέχρι βιασμούς.

Για τον ιδρυτή του κινηματογραφικού φεστιβάλ που θα διαρκέσει ως την 28η Ιανουαρίου, οι άνδρες φέρουν μεγάλες ευθύνες ως προς αυτή την αλλαγή.

"Ο ρόλος των ανδρών πλέον είναι να ακούνε τις γυναίκες, να τις αφήνουν να ακούγονται (...), να συζητούν μαζί τους" έκρινε ο Ρέντφορντ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ