ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Big Little Lies 2: $1.000.000 το επεισόδιο για Ρις Γουίδερσπουν και Νικόλ Κίντμαν

Big Little Lies 2: $1.000.000 το επεισόδιο για Ρις Γουίδερσπουν και Νικόλ Κίντμαν

Οι αλλαγές διαφαίνονται στη βιομηχανία του θεάματος με τις γυναίκες να διεκδικούν και να κερδίζουν τη μάχη στο μισθολογικό χάσμα του Χόλιγουντ σχολιάζουν τα media που αναλύουν τη βιομηχανία του θεάματος μετά την ανακοίνωση του συμβολαίου των Ρις Γουίδερσπουν και Νικόλ Κίντμαν για το sequel της τηλεοπτικής σειράς του HBO, Big Little Lies.

Όπως αναφέρει το The Hollywood Reporter οι Ριζ Γουίδερσπουν και Νικόλ Κίντμαν -οι πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιοί του Χόλιγουντ για το 2006 (Κίντμαν) και 2009 (Γουίδερσπουν)- πρόκειται να είναι και δύο από τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς στην ιστορία της τηλεόρασης καθώς θα αμείβονται με ένα εκατομμύριο δολάρια για κάθε επεισόδιο του sequel της τηλεοπτικής σειράς Big Little Lies 2,

Η αύξηση είναι εντυπωσιακά υψηλή καθώς για τον πρώτο κύκλο της σειράς Big Little Lies κέρδιζαν 250.000 έως 350.000 δολάρια ανά επεισόδιο. Το ποσό αυτό ήταν η αμοιβή τους για τους ρόλους και δεν περιελάμβανε τις απολαβές που είχαν ως παραγωγοί.

Οι άλλες κεντρικές ηθοποιοί της σειράς θα δουν επίσης σημαντικές αμοιβές, αν και οι λεπτομέρειες δεν είναι τόσο ξεκάθαρες. Ειδικότερα, η Ζόι Κράβιτζ φέρεται να έχει συμφωνήσει για τρία εκατομμύρια δολάρια για ολόκληρη τη σεζόν, διασφαλίζοντας αύξηση αμοιβής περίπου 800% σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά.

Οι ειδήσεις για τις νέες συμφωνίες εκατομμυρίων δολαρίων έρχονται εν μέσω συζητήσεων για το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών στο Χόλιγουντ, θέμα που συχνά επισημαίνεται από γυναίκες στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών.

Η σειρά Big Little Lies ήταν τεράστια επιτυχία για το HBO τόσο από άποψη τηλεθέασης όσο και βραβείων και ίσως είναι το πιο πολυσυζητημένο σίριαλ του δικτύου με γυναίκες πρωταγωνίστριες, από τότε που ολοκληρώθηκε το Sex and the City.

Αρχικά σχεδιάστηκε μόνο ως σειρά περιορισμένου αριθμού επεισοδίων, οπότε η συνέχιση άφησε πολλά περιθώρια τόσο στην Κίντμαν όσο και στην Γουίδερσπουν να διαπραγματευτούν σε μια περίοδο που είδαν ξαφνικά την καριέρα τους στα ύψη, από τότε που κατέκτησαν την πρωτοκαθεδρία ως υψηλότερα αμειβόμενες ηθοποιοί του Χόλιγουντ.

Στα πρότυπα της Μέρεντιθ Γκρέι

ellen pompeo the hollywood reporter cover

Η είδηση έρχεται μετά την ανακοίνωση ότι η Έλεν Πομπέο υπέγραψε διετή επέκταση του συμβολαίου της για το Grey's Anatomy με αμοιβή 575.000 δολάρια ανά επεισόδιο, την υψηλότερη από κάθε άλλο ηθοποιό σε δραματική σειρά τηλεοπτικού δικτύου.

Η πρωταγωνίστρια της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς "Grey's Anatomy" Έλεν Πομπέο συμφώνησε να συνεχίσει να υποδύεται τη χειρουργό Μέρεντιθ Γκρέι για δύο επιπλέον τηλεοπτικές σεζόν έναντι αμοιβής 20 εκατομμυρίων δολαρίων το έτος.

Η δραματική σειρά που ξεκίνησε να προβάλλεται το 2005 και εκτυλίσσεται σε ένα νοσοκομείο του Σιάτλ πρόσφατα ξεπέρασε το όριο των 300 επεισοδίων και συνεχίζει να καταγράφει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης.

Η Έλεν Πομπέο διευκρίνισε στο περιοδικό "The Hollywood Reporter" ότι το νέο της συμβόλαιο προβλέπει μισθό ύψους 575.000 δολαρίων ανά επεισόδιο για την 15η και 16η σεζόν, όπως επίσης και την καταβολή ενός πριμ υπογραφής συμβολαίου αλλά και συμμετοχή επί των κερδών, ήτοι ένα ποσό ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων ανά σεζόν.

Σε ερώτηση που έθεσε το Γαλλικό Πρακτορείο, το τηλεοπτικό δίκτυο ABC επιβεβαίωσε τη συμφωνία με την ηθοποιό για επιπλέον δύο σεζόν, ωστόσο δεν σχολίασε τις απολαβές της Πομπέο, της υψηλότερα αμειβόμενης γυναίκας ηθοποιού που πρωταγωνιστεί σε δραματική τηλεοπτική σειρά.

Η Σοφία Βεργκάρα στην κορυφή

0717 forbes cover vergara 080612 400x51911

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η καλύτερα αμειβόμενη γυναίκα ηθοποιός της αμερικανικής τηλεόρασης είναι η Σοφία Βεργκάρα, πρωταγωνίστρια της κωμικής τηλεοπτικής σειράς "Modern Family", που επίσης προβάλλεται στο ABC -με απολαβές ύψους 41,5 εκατομμυρίων ανά σεζόν.

Ακολουθεί η Κάλεϊ Κουόκο, η πρωταγωνίστρια της κωμωδίας "The Big Bang Theory" (CBS) με 26 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ