ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το περιοδικό Maxim συγχωρεί τους gay

Το περιοδικό Maxim συγχωρεί τους gay

Μια ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της ρωσικής έκδοσης του περιοδικού Maxim έκανε εχθές την LGBT Κοινότητα να νοιώσει καλύτερα με την επιλογή της.

“Εμείς, οι άνδρες, δεν θεωρούμε ότι οι άνδρες που αγαπούν τους άνδρες, είναι άνδρες. Αυτός είναι ο κανόνας. Αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις που παραμένουν πραγματικοί άνδρες στα μάτια μας” γράφει στο εισαγωγικό σημείωμα το post δίοντας τη θέση του περιοδικού απέναντι στη διαφορετικότητα σήμερα. Για το περιοδικό Maxim της Ρωσίας υπάρχουν ΚΑΙ “ομοφυλόφιλοι που αξίζουν το σεβασμό” καθώς προφανώς η σεξουαλικότητα σε ορίζει και σε κάνει να είσαι ένα τίποτα στη Ρωσία εκτός και αν σε λένε Νιλ Πάτρικ Χάρις, Όσκαρ Ουάιλντ, Τσακ Πόλανικ ή Φρέντι Μέρκιουρι.

Αυτά είναι μερικά από τα ονόματα που φιγουράρουν στη λίστα του μη μίσους με κάποιους ακόμη να ακολουθούν. Ο Ίαν ΜακΚέλεν συγχωρείται καθώς “έχει υποδυθεί αξιοπρεπώς τον Magneto των X-Men και τον Γκάνταλφ”. O βρετανός κωμικός Στίβεν Φράι καθώς είναι “ζωντανό παράδειγμα ότι κάποιος μπορεί να είναι gay αλλά και άνθρωπος με ευαισθησίες” ενώ ο Ρομπ Χαλφορντ των Judas Priest είναι cool οπότε και του συγχωρείται το ατόπημα.

Όταν η ιστοσελίδα Buzzfeed επικοινώνησε με τον διευθυντή του περιοδικού εκείνος δήλωσε ότι η θέση τους είναι ξεκάθαρη στο εισαγωγικό σημείωμα της ανάρτησης. Αυτό θα ήταν μια αστεία είδηση αν δεν είχαν προηγηθεί όλα τα προηγούμενα, αν η Ρωσία ήταν ένα κανονικό κράτος που προστατεύει την ιδιωτικότητα και τη διαφορετικότητα και δεν είχε αναδειχθεί στην πιο επικίνδυνη χώρα για τα lgbtq άτομα καθώς:

Ήδη από τον Ιανουάριο του 2015

νέο διάταγμα απαγορεύει στα transgender άτομα να οδηγούν αυτοκίνητο στην πρώην Σοβιετική Ένωση, με την πρόφαση ότι πάσχουν από “νοητικές διαταραχές” οπότε και είναι “πολύ πιθανό να προκαλέσουν ατυχήματα ”.

Η Ρωσία κονταροχτυπιέται με χώρες της Αφρικής και της Ασίας ως το προς ποια είναι η χειρότερη για να περάσει ένα lgbtq άτομο τη ζωή του, ή ακόμη για να τη χάσει εκεί εξ αιτίας.
Το pride απαγορεύεται, οι lgbt ακτιβιστές συλλαμβάνονται, η ρητορική μίσους από άτομα σε θέσεις εξουσίας συνεχίζεται και τέλος

Δεν είχε προηγηθεί από τις 29 Ιουνίου 2013 νόμος που ποινικοποιεί την προπαγάνδα υπέρ “των μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων σε ανήλικους”. Σύμφωνα με το νόμο μάλιστα προπαγάνδα ορίζεται η “διανομή των πληροφοριών που έχει ως στόχο τη διαμόρφωση από ανηλίκους μη παραδοσιακών σεξουαλικών συμπεριφορών, την ελκυστικότητα μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων, παρανοήσεις της κοινωνικής ισοδυναμίας μεταξύ των παραδοσιακών και μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων ή την πληροφόρηση σχετικά με τις μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις που μπορεί δυνητικά να προκαλέσει το ενδιαφέρον για αυτές”. Eννοείται ότι ακτιβιστές και ετεροφυλόφιλοι πολίτες που διαδήλωσαν κατά του νόμου συνελήφθησαν και πλήρωσαν πρόστιμο για τα πιστεύω τους.

Όσο το Maxim κάνει αυτές τις αναρτήσεις η διαφορετικότητα στη Ρωσία δαιμονοποιείται γιατί έχουμε 1915 και ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη αποπροσανατολίσει τον κόσμο γύρω μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ