ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: η λυρικότητα του ιαπωνικού κινηματογράφου σε πρώτο πλάνο

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: η λυρικότητα του ιαπωνικού κινηματογράφου σε πρώτο πλάνο

Η Πρεσβεία τηςΙαπωνίας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και το Japan Foundation μας καλούν να ανακαλύψουμε τη λυρικότητα σε πρώτο πλάνο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ιαπωνικού Κινηματογράφου.

Από τις 15 έως τις 18 Φεβρουαρίου 2018, στον Κινηματογράφο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, το αφιερωματικό στην μουσική κινηματογραφικό φεστιβάλ "The Power of Music" περιλαμβάνει τέσσερεις διακεκριμένες ταινίες σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα (στα ιαπωνικά με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους) και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Περιοδεύοντος Φεστιβάλ Ιαπωνικών Ταινιών του Japan Foundation.

Η αυλαία των προβολών ανοίγει την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου με την ταινία Have a Song on your Lips και συνεχίζει με τις προβολές των "MAESTRO!, "A Band Rabbit and a Boy" και "Abraxas".

"The Power of Music! Μια απλή κοινότυπη φράση; Οι τέσσερις ταινίες του αφιερώματος επικεντρώνονται στην τεράστια δύναμη και επιρροή της μουσικής πάνω στους ανθρώπους. Οι πρωταγωνιστές διαφόρων ηλικιών ζουν σε διαφορετικά κοινωνικά περιβάλλονται στη σύγχρονη Ιαπωνία. Μέσα από τις περιπέτειές τους, είτε ανακαλύπτουν ξανά τον χαμένο τους εαυτό, είτε εμβαθύνουν στις σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω τους, αντλώντας πάντα δύναμη και θάρρος από τη μουσική. Σκοπός του αφιερώματος The Power of Music είναι να έρθουν οι θεατές, με τη δύναμη της μουσικής, πιο κοντά στον ιαπωνικό πολιτισμό" σημειώνει το σημειώμα του ΙΜΚ.

Από την κινηματογραφική μεταφορά του manga του Akira Saso με θέμα την ιστορία μιας ορχήστρας που υπογράφει ο Shotaro Kobayashi (Maestro!) στην ανθρώπινη ταινία βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του συγγραφέα Genyu Sokyu, βουδιστή μοναχού που έχει τιμηθεί με το βραβείο Akutagawa (Αbraxas) oι ταινίες δίνουν ηχηρή απάντηση στην ερώτηση πώς θα ήταν ο κόσμος μας χωρίς μουσική.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ