ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

O πραγματικός Γκάνταλφ αποκαλύπτεται πριν τον τηλεοπτικό Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

O πραγματικός Γκάνταλφ αποκαλύπτεται πριν τον τηλεοπτικό Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

14 ώρες απομαγνητοφωνήσεων και πλούσιο αρχειακό υλικό δένουν ιδανικά στη μεγάλη οθόνη για το ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο του σπουδαίου ερμηνευτή Ίαν ΜακΚέλεν και αιώνιο Γκάνταλφ των κινηματογραφικών Lord Of The Rings, στο φως. 

Καθώς τα media των ΗΠΑ κάνουν λόγο για μια τηλεοπτική μεταφορά του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών από την Amazon που θα γράψει ιστορία, τουλάχιστον για τον επικό προϋπολογισμό της σειράς που φέρεται να ξεπερνάει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια, το ντοκιμαντέρ McKellen: Playing the Part (ΜακΚέλεν: Παίζοντας τον ρόλο) που θα προβληθεί στις αίθουσες της Βρετανίας, της Σκανδιναβίας αλλά και των ΗΠΑ φέρνει στο φως την πραγματική ιστορία του ακτιβιστή ΜακΚέλεν με πάμπολλα behind-the-scenes αποσπάσματα τόσο από ταινίες όσο και από θεατρικές παραγωγές που έχει εμπολουτίσει με το ταλέντο του ο Βρετανός .

Το εξουσιοδοτημένο ντοκιμαντέρ αναφέρεται στα πρώτα χρόνια του Ίαν ΜακΚέλεν, με πρόσβαση σε ημερολόγια, προσωπικά άλμπουμ φωτογραφιών, τη σταδιοδρομία του ως ηθοποιός και τον ρόλο του στο κίνημα για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ.

"Ήταν πάντα πρόθεσή μου να κάνω αυτή την ταινία για να βγει στους κινηματογράφους, να βρω τρόπο να τιμήσω τη ζωή ενός από τους πιο μεγάλους ηθοποιούς μας στη μεγάλη οθόνη. Είμαι, κατά συνέπεια, ενθουσιασμένος που συνεργάζομαι με την Trafalgar (σ.σ. πρώην Picturehouse Entertainment) για να δώσουμε στο κοινό τη δυνατότητα να την δει" λέει ο σκηνοθέτης Joe Stephenson -γνωστός από την ταινία Chicken.

Από την πλευρά της, η καινούργια διευθύντρια διανομής στην Trafalgar, η Άλις Ντε Ρόζα, τόνισε πως "είμαστε ενθουσιασμένοι που δουλεύουμε με τον σκηνοθέτη Joe Stephenson και την ομάδα του σε αυτή τη φανταστική ταινία, ζωντανεύοντας την ιστορία του Ίαν ΜακΚέλεν, με μια άνευ προηγουμένου πρόσβαση σε έναν θρύλο της τέχνης της ηθοποιίας".

O Άρχοντας των Δαχτυλιδιών στη μικρή οθόνη

Αν και ακόμη τίποτα δεν είναι επιβεβαιωμένο ο ΜακΚέλεν έχει εκφράσει την επιθυμία του να είναι ο Γκάνταλφ στη μικρή οθόνη στη φιλόδοξη τηλεοπτική μεταφορά του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών από την Amazon. H σειρά βασισμένη στα βιβλία του Tόλκιεν θα έχει αρκετούς κύκλους και είναι μια σύμπραξη των Amazon, Warner Bros TV και Tolkien Estate.

Σύμφωνα με την Amazon, η νέα σειρά θα είναι μία "προσαρμογή για την τηλεόραση των παγκοσμίως διάσημων μυθιστορημάτων φαντασίας του J.R.R. Tolkien", η οποία θα διαδραματίζεται στη Μέση Γη.

Η σειρά θα "εξερευνά νέες ιστορίες", οι οποίες προηγούνται όσων συμβαίνουν στο The Fellowship of the Ring, το πρώτο βιβλίο της σειράς The Lord of The Rings.

"Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών είναι ένα πολιτιστικό φαινόμενο, το οποίο έχει αιχμαλωτίσει τη φαντασία γενεών μέσα από τη λογοτεχνία και το σινεμά. [...] Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ταξιδέψουμε τους φαν σε ένα νέο επικό ταξίδι στη Μέση Γη" δήλωσε η Sharon Tal Yguado, επικεφαλής του τμήματος σειρών των Amazon Studios.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ