ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Αυτοκράτειρα από γλάσο ανέδειξε τον "Βασιλιά της Ζαχαροπλαστικής" της χρονιάς

Η Αυτοκράτειρα από γλάσο ανέδειξε τον "Βασιλιά της Ζαχαροπλαστικής" της χρονιάς

Μικρά, βρώσιμα κομψοτεχνήματα παρασύρουν τη γεύση σε ταξίδια γλυκά και στον παγκόσμιο διαγωνισμό ζαχαροπλαστικής της Βρετανίας ένας Κινέζος θριαμβεύει με τα αριστουργήματα του. Ο Κινέζος ζαχαροπλάστης Ζου Γι μπορεί να πλάσει το φοντάν σε οποιοδήποτε σχήμα μπορεί να διανοηθεί κανείς και πλέον θεωρείται ο αδιαφιλονίκητος "Βασιλιάς της Ζάχαρης" στον πλανήτη.

Ο Γι καταχειροκροτήθηκε από όλους με αφορμή το δημιούργημά του που πήρε το Πρώτο Διεθνές Βραβείο στον διαγωνισμό Cake International, τον μεγαλύτερο διαγωνισμό τούρτας που γίνεται στη Βρετανία.

Ο Ζου Γι παρουσίασε - ως τούρτα - τη νεαρή Βου Ζετιάν, τη μοναδική επισήμως αναγνωρισμένη Αυτοκράτειρα της Κίνας, να κάθεται μπροστά σε αναδιπλούμενο παραβάν, περιβεβλημένη από έξοχο εσωτερικό διάκοσμο.

"Αρχικά, ήθελα να δημιουργήσω τη φιγούρα ενός Κινέζου Αυτοκράτορα, και τότε σκέφτηκα ότι θα ήταν υπέροχο να δώσω μια γυναικεία ποιότητα στην εικόνα" εξήγησε, στην China Daily, ο Ζου Γι. "Έτσι μου ήρθε η ιδέα της Βου Ζετιάν" πρόσθεσε.

"Τα χαρακτηριστικά της Βου Ζετιάν είναι τόσο ζωντανά, που μπορούμε ακόμα και να μετρήσουμε τις βλεφαρίδες της" σημειώνει το ρεπορτάζ." Και να σκεφτεί κανείς ότι όλες οι λεπτομέρειες του διάκοσμου, το θυμιατό, το φανάρι στην αίθουσα του παλατιού, οι πάπυροι με τις ζωγραφιές, όλα είναι χειροποίητα και μπορούν να φαγωθούν!"

"Είναι το αποτέλεσμα πολύωρων πειραμάτων" υπογράμμισε ο Γι. "Ξανάκανα ορισμένα από τα μέρη του συνόλου έως και οκτώ φορές, γιατί το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που επιθυμούσα. Πρέπει να κάνεις κάθε μέρος ξανά και ξανά μέχρις ότου βρεις το τέλειο ταίριασμα" δήλωσε.

Ο Γι και η ομάδα του έφυγαν από το διεθνές φεστιβάλ τούρτας με τρία χρυσά και δύο χάλκινα μετάλλια, διακρίσεις που του δίνουν δικαιωματικά τον τίτλο "Βασιλιάς της Ζάχαρης" ωστόσο ο ίδιος παραμένει σεμνός στην τέχνη του. "Το να δημιουργείς κάτι φρέσκο και νέο εντυπωσιάζει" είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ