ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πιρς Μπρόσναν: αντιμέτωπος με διετή φυλάκιση για προώθηση επικίνδυνου προϊόντος

Πιρς Μπρόσναν: αντιμέτωπος με διετή φυλάκιση για προώθηση επικίνδυνου προϊόντος

Ο Βρετανός και πρώην Τζέιμς Μποντ Πιρς Μπρόσναν έχει ξανά προβλήματα με τις αρχές της Ινδίας.

Οι αρχές στο Νέο Δελχί ζήτησαν από τον Μπρόσναν να εξηγήσει γιατί εμφανίστηκε σε μια διαφήμιση για ένα σπρέι στόματος κατά της κακοσμίας, το οποίο συνδέεται με έναν εθιστικό τύπο μασώμενου καπνού, και πιθανόν να του επιβληθεί πρόστιμο 63 ευρώ ή ακόμη και να καταδικαστεί σε διετή ποινή φυλάκισης αν δεν απαντήσει εντός δέκα ημερών, όπως αναφέρει το BBC.

Δεν είναι ωστόσο σαφές με ποιόν τρόπο μπορεί να του επιβληθεί η τιμωρία αν δεν απαντήσει.

Ο ινδικός νόμος απαγορεύει όλες τις διαφημίσεις προϊόντων καπνού.

Ο πρώην Τζέιμς Μποντ είχε καταγγείλει την "μη εξουσιοδοτημένη" χρήση της εικόνας του στη διαφήμιση για το προϊόν Pan Bahar το 2016 όταν πρωτοεμφανίστηκε.

"Ενημερώσαμε τον Πιρς Μπρόσναν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης", δήλωσαν αξιωματουχοι της υπηρεσίας υγείας του Νέου Δελχί στην εφημερίδα Indian Express.

Ο ίδιος ο ηθοποιός είπε στο περιοδικό People ότι το συμβόλαιό του ήταν για την διαφήμιση ενός και μοναδικού προϊόντος - ενός "αποσμητικού στόματος/λευκαντικού δοντιών" που δεν περιείχε "καπνό" ή άλλα "επιβλαβή συστατικά".

TWIT

Το Pan Bahar συνδέεται συχνά με τα pan masala και gutka, έναν ισχυρό συνδυασμό καπνού, καρπού ινδοκάρυδου, μοσχολέμονου και γαρίφαλου, μεταξύ άλλων συστατικών. Μασάται από εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι εθίζονται στην ήπια ψυχοτρόπο επίδρασή του.

Η εταιρεία που παράγει το Pan Bahar, η Ashok & Co, είχε δηλώσει στο BBC το 2016 ότι δεν υπάρχει καπνός ή νικοτίνη στο προϊόν.

Τόσο το pan masala όσο και το gutka έχουν συνδεθεί με την εμφάνιση καρκίνου και πολλά ινδικά κρατίδια έχουν απαγορεύσει την πώλησή τους και διεξάγουν εκστρατεία για να πείσουν τους καταναλωτές να μην τα αγοράζουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ