ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Drake: δωρίζει 1 εκατ. δολάρια σε κατοίκους του Μαϊάμι & συγκινεί κάνοντας ρεκόρ

Drake: δωρίζει 1 εκατ. δολάρια σε κατοίκους του Μαϊάμι & συγκινεί κάνοντας ρεκόρ

Πώς είναι να συνδυάζεις τις ανάγκες για προώθηση ενός προϊόντος με δωρεές; Την απάντηση έδωσε ο Καναδός ράπερ Drake ο οποίος με αφορμή τα γυρίσματα του νέου του video clip για το κομμάτι God's Plan δώρισε περίπου 1 εκατ. δολάρια στην κοινότητα του Μαϊάμι.

"Ο προϋπολογισμός γι αυτό το βίντεο ήταν 996,631.90 δολάρια. Τα δώσαμε όλα" αναφέρεται στην εισαγωγή του βίντεο.

Στο clip ο Drake εμφανίζεται να δίνει μια υποτροφία 50.000 δολαρίων σε φοιτήτρια του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, 50.000 δολάρια σε στέγη γυναικών, 50.000 δολάρια σε κέντρο νεότητας, 25.000 δολάρια σε προγράμματα απασχόλησης μετά το σχολείο, 20.000 δολάρια στο πυροσβεστικό τμήμα του Μαϊάμι και 10.000 δολάρια στη Σχολή Μουσικής του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι.

Επίσης δωρίζει καινούρια αυτοκίνητα σε οικογένειες του Μαϊάμι και παραδίδει δεσμίδες χαρτονομισμάτων σε μητέρες και στα παιδιά τους, λέγοντάς "Δεν είμαστε τίποτα χωρίς τις μητέρες μας".

Ο ράπερ και ιδρυτής της δισκογραφικής εταιρείας OVO Sound μπαίνει ακόμη σε ένα σούπερ μάρκετ και ανακοινώνει: "Οτιδήποτε θέλετε από το κατάστημα είναι δωρεάν, μπορείτε να πάρετε ό,τι επιθυμείτε". Οι πελάτες γεμίζουν τα καρότσια και ο Drake πληρώνει 50.000 δολάρια.

Κάποιες από τις καλές του πράξεις του είχαν δημοσιευθεί πριν από την κυκλοφορία του βίντεο στον τοπικό Τύπο.

Σε αυτή την έκρηξη γενναιοδωρίας του Drake οι αντιδράσεις είναι ιδιαίτερα συναισθηματικές και φυσικά υπάρχουν και δάκρυα.

Σε ανάρτησή του στο Instagram o ράπερ έγραψε ότι το μουσικό βίντεο για το "God’s Plan είναι το σημαντικότερο πράγμα που έχει κάνει στην καριέρα του".

https://www.instagram.com/p/BfOaadbhSQG

Το κομμάτι κατέρριψε το ρεκόρ streaming στο Spotify που κατείχε η Τέιλορ Σουίφτ και όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε σχόλια χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τη συζήτηση άνοιξε το μοντέλο Κάρλι Κλος στο Twitter. "Ο Drake έδωσε όλο τον προϋπολογισμό για να βοηθήσει άλλους" έγραψε.

Ένας άλλος σχολιαστής επικρότησε τον Drake, επειδή βγήκε έξω και μετέδωσε θετικότητα στον κόσμο σε μία τόσο διχασμένη πολιτικά και πολιτιστικά χρονική περίοδο.

"Μερικοί άνθρωποι λένε ότι το έκανε αυτό για δημοσιότητα. Έκανε κάτι θετικό και το μοιράζεται για να ενθαρρύνει άλλους να κάνουν το ίδιο. Αυτό είναι σημαντικό. Θα πρέπει να εξυμνούμε τους ανθρώπους που κάνουν καλό και να ωθούμε και άλλους να κάνουν το καλό" έγραψε ο χρήστης στο Twitter.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ