ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πνιγμός η αιτία θανάτου της σταρ του Bollywood Σρίντεβι

Πνιγμός η αιτία θανάτου της σταρ του Bollywood Σρίντεβι
REUTERS/Mark Blinch/File Photo

Από τυχαίο πνιγμό πέθανε η superstar του Bollywood Σρίντεβι Καπούρ.

Την αιτία θανάτου ανακοίνωσαν οι ιατροδικαστές αρχές του Ντουμπάι επιβεβαιώνει το BBC.

Οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν την Καπούρ να πέθανε από καρδιακή ανακοπή σε γαμήλια οικογενειακή τελετή στο Ντουμπάι.

Η εγκληματολογική έκθεση παραδόθηκε από τις αρχές του Ντουμπάι στην οικογένεια της Σρίντεβι και το ινδικό προξενείο αναφέρει η ιστοσελίδα News of the Gulf News.

Η Σρίντεβι ήταν πρωταγωνίστρια σε μεγάλες επιτυχίες του Bollywood με εμφανίσεις της σε εκατοντάδες παραγωγές.

Ο θάνατος της ανακοινώθηκε το Σάββατο σκορπώντας τη θλίψη στα εκατομμύρια των θαυμαστών της.

Μετά την είδηση του θανάτου της το διαδίκτυο γέμισε με αποχαιρετιστήριες δηλώσεις.

"Δεν έχω λόγια. Συλληπητήρια σε όσους αγαπούσαν την Σρίντεβι. Είναι μια μαύρη ημέρα" έγραψε στο twitter η συμπατριώτισσά της ηθοποιός, Πριάνκα Τσόπρα.

"Ήταν μια βετεράνος της βιομηχανίας του κινηματογράφου, της οποίας η καριέρα συμπεριλαμβάνει διαφορετικούς ρόλους και αξιομνημόνευτες ερμηνείες" έγραψε επίσης στο twitter ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι.

Η πρώτη γυναίκα σουπερστάρ του Bollywood ήταν παντρεμένη με τον παραγωγό ταινιών Μπόνεϊ Καπούρ και είχε μαζί του δύο κόρες.

Στις πέντε δεκαετίες της καριέρας της είχε πρωταγωνιστήσει σε περίπου 300 ταινίες και είχε τιμηθεί το 2013 βραβείο Πάντμα Σρι, που είναι η τέταρτη μεγαλύτερη διάκριση για πολίτες στην Ινδία.

Ξεκίνησε να ασχολείται με την υποκριτική από την ηλικία των τεσσάρων ετών με εμφανίσεις σε ταινίες στην γλώσσα των Ταμίλ κατά τις δεκαετίες του 60' και του 70'. Τελικά, εγκατέλειψε το σχολείο και αφιερώθηκε στην καριέρα της στον κινηματογράφο.

Στο Μπόλιγουντ εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1979 στην ταινία Σόλβα Σαουάν, αλλά έγινε ευρέως γνωστή το 1983 με την ταινία Σάντμα. Από εκεί και πέρα ξεκίνησε η ανοδική της πορεία στην ινδική βιομηχανία κινηματογράφου.

Το 1996 μετά τον γάμο της με τον Καπούρ αποσύρθηκε από τον κινηματογράφο για να επιστρέψει δυναμικά 15 χρόνια μετά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ