ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Amy Winehouse: ακούστε την 17χρονη Amy Winehouse στο πρώτο της ακυκλοφόρητο demo

Amy Winehouse: ακούστε την 17χρονη Amy Winehouse στο πρώτο της ακυκλοφόρητο demo

Ένα demo που ηχογράφησε η 17χρονη τότε Amy Winehouse δόθηκε στην κυκλοφορία από μουσικό παραγωγό στο Λονδίνο.

Τα ανολοκλήρωτα demos της Winehouse καταστράφηκαν από την δισκογραφική της μετά τον τραγικό θάνατό της το 2011 για να αποφευχθεί η δημιουργία μεταθανάτιων κυκλοφοριών ωστόσο ο Gil Cang, συνθέτης και μουσικός από το Camden, αποφάσισε να "ανεβάσει" μια ηχογράφση από την έφηβη καλλιτέχνιδα στο YouTube.

Σε αυτό η 17χρονη Winehouse ερμηνεύει το τραγούδι My Own Way, μια δική του σύνθεση από κοινού με τον James McMillan ώστε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των δισκογραφικών εταιριών πριν υπογράψει τελικά με την Island Records το 2003.

"Είχαμε γράψει αρκετά ποπ τραγούδια και είχαμε ηχογραφήσει με διάφορους ανερχόμενους καλλιτέχνες, πολλοί από τους οποίους είχαν ελάχιστο ταλέντο. Ήταν μια εποχή που η ποπ κυρίευε τον κόσμο, υπήρχαν φοβερά κορίτσια και μπάντες στοείδος και έπρεπε να συμμετέχουμε με κάποιο τρόπο. Η Amy ήρθε για να μας δει, άνοιξε το στόμα της και απλά μας τσάκισε όλους" είπε ο Cang στην τοπική εφημερίδα.

"Μας εξέπληξε αμέσως το ταλέντο της, ήταν μια πραγματική γροθιά. Νιώσαμε δέος" πρόσθεσε.

Μετά το θάνατο της Winehouse το 2011, η Universal κυκλοφόρησε ένα μεταθανάτιο άλμπουμ των με B sides, το Lioness: Hidden Treasures. Το άλμπουμ δεν είχε την επιτυχία που θα ήθελε η δισκογραφική και έτσι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Universal UK David Joseph κατέστρεψε τα υπόλοιπα ημιτελή demos της Winehouse.

"Έπρεπε να το κάνω, ήταν θέμα ηθικής. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να στηλιτέψει τα φωνητικά αρχεία της" είπε ο ίδιος στη Guardian το 2015.

Σχετικά με την απόφασή του να αναρτήσει το τραγούδι στο διαδίκτυο, ο Cang είπε: "Το σκεφτόμουν πολύ καιρό. Έπεσε πάλι μπροστά μου την προηγούμενη εβδομάδα και είπα, θα το χαρίσω εκεί έξω, πρέπει να ακουστεί" αναφέρει η Guardian.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ