"Καθώς βρέθηκα να σκέφτομαι το τι συνέβη, έφτασα στο να καταλάβω ότι το τραύμα μου ήταν, κατά κάποιον τρόπο, ένας μικρόκοσμος ενός μεγαλύτερου κόσμου, του κόσμου του έθνους (μας)" γράφει η Μόνικα Λεβίνσκι. Η γυναίκα που σκανδάλισε τον Λευκό Οίκο του Μπιλ Κλίντον επιστρέφει στο σκληρό παρελθόν με αφορμή το κίνημα #MeToo υπογράφοντας άρθρο στο Vanity Fair.

"Και κλινικά, και ως απλή παρατήρηση, κάτι θεμελιώδες άλλαξε στην κοινωνία μας, το 1998. Και αλλάζει ξανά, καθώς μπαίνουμε στη δεύτερη χρονιά της προεδρίας Τραμπ" συνεχίζει απαριθμώντας τα αρπακτικά της βιομηχανίας του θεάματος Γουάινστιν, Μπιλ Κόσμπι και άλλους.

Η Λεβίνσκι υπογράφει το άρθρο της με αφορμή τα 20 χρόνια από την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Κένεθ Σταρ για την "περιπέτειά" της με τον Μπιλ Κλίντονμ, μια τραυματική εμπειρία που για την ίδια είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Στο άρθρο η Λεβίνσκι εξηγεί τις επιπτώσεις του σκανδάλου στη ψυχική της υγεία.

"Δεδομένης της μετα-τραυματικής διαταραχής και του πώς κατανοούσα το τραύμα, είναι πολύ πιθανόν να μην άλλαζε, αναγκαστικά, ο τρόπος που σκεφτόμουν τότε, έτσι και δεν υπήρχε το κίνημα #MeToo. Όχι μόνον επειδή μου έδωσε νέους φακούς για να κοιτάω το τι συμβαίνει, αλλά κι επειδή πρόσφερε καινούργιες λεωφόρους προς την ασφάλεια, μέσω αλληλεγγύης" γράφει.

"Τώρα βλέπω πόσο προβληματικό ήταν ακόμα και το ότι οι δυο μας φτάσαμε σε ένα σημείο που έμπαινε ζήτημα συναίνεσης. Κι όμως, ο δρόμος που οδηγούσε εκεί ήταν λερωμένος με ανάρμοστη κατάχρηση εξουσίας, κοινωνικής θέσης και προνομιών" διαπιστώνει.

BILL LIAR

Σχεδόν δύο δεκαετίες πίσω τα media και το κοινό "κατασπάραξαν" τη Λεβίνσκι. Σήμερα πολλοί αναγνώστες του Vanity Fair εξέφρασαν με tweets την υποστήριξή τους στη Λεβίσνκι για την αφοσίωσή της στο κίνημα #MeToo.

"Σ' όλο αυτό, τους τελευταίους μήνες, θύμιζα στον εαυτό μου μια πολύ δυνατή μεξικανική παροιμία: 'Προσπάθησαν να μας θάψουν, δεν ήξεραν ότι είμαστε σπόροι'. Ξεμύτισε τελικά η άνοιξη" γράφει στο κλείσιμο της.

Διαβάστε επίσης