ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το τελευταίο αντίο στη σταρ του Bollywood Σρίντεβι Καπούρ

Το τελευταίο αντίο στη σταρ του Bollywood Σρίντεβι Καπούρ
REUTERS/Danish Siddiqui

Χιλιάδες φαν της superstar του Bollywood Σρίντεβι Καπούρ, συγκεντρώθηκαν στην πόλη Μουμπάι για να αποχαιρετήσουν την ηθοποιό, που πέθανε από πνιγμό, σε μπανιέρα ξενοδοχείου στο Ντουμπάι.

Ο κόσμος περίμενε επί ώρες στους δρόμους της πόλης της Ινδίας για να συνοδέψει την 54χρονη στην τελευταία της οικία.

Η σορός της τοποθετήθηκε σε ένα γυάλινο φέρετρο και καλύφθηκε με μια ινδική σημαία. Ο σύζυγός της, Μπόνεϊ Καπούρ στεκόταν δίπλα της. Στην κηδεία της Καπούρ βρέθηκαν πολλοί διάσημοι από τον χώρο του θεάματος και την μόδας.

Ένας άνδρας, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Telegraph, βρισκόταν κοντά στο κοιμητήριο από τις επτά το πρωί για να αφήσει λουλούδια στον τάφο της. «Όσο και να χρειαστεί να περιμένω, θα περιμένω. Θα περιμένω μέχρι να μπορέσω να της πω αντίο. Έχω δει όλες τις ταινίες της», δήλωσε ο ίδιος.

«Πρωταγωνιστούσε στην πρώτη παράσταση που είδα στη ζωή μου. Θέλω να την δω για τελευταία φόρα, αλλά η αστυνομία δεν μας αφήνει να περάσουμε», είπε ακόμη ένας θαυμαστής της.

Η Σρίντεβι ήταν πρωταγωνίστρια σε μεγάλες επιτυχίες του Bollywood με εμφανίσεις της σε εκατοντάδες παραγωγές. Ο θάνατος της ανακοινώθηκε το Σάββατο, σκορπώντας τη θλίψη στα εκατομμύρια των θαυμαστών της.

Η πρώτη γυναίκα σουπερστάρ του Bollywood ήταν παντρεμένη με τον παραγωγό ταινιών Μπόνεϊ Καπούρ και είχε μαζί του δύο κόρες.

Στις πέντε δεκαετίες της καριέρας της είχε πρωταγωνιστήσει σε περίπου 300 ταινίες και είχε τιμηθεί το 2013 βραβείο Πάντμα Σρι, που είναι η τέταρτη μεγαλύτερη διάκριση για πολίτες στην Ινδία.

Ξεκίνησε να ασχολείται με την υποκριτική από την ηλικία των τεσσάρων ετών με εμφανίσεις σε ταινίες στην γλώσσα των Ταμίλ κατά τις δεκαετίες του 60' και του 70'. Τελικά, εγκατέλειψε το σχολείο και αφιερώθηκε στην καριέρα της στον κινηματογράφο.

Στο Μπόλιγουντ εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1979 στην ταινία Σόλβα Σαουάν, αλλά έγινε ευρέως γνωστή το 1983 με την ταινία Σάντμα. Από εκεί και πέρα ξεκίνησε η ανοδική της πορεία στην ινδική βιομηχανία κινηματογράφου.

Το 1996 μετά τον γάμο της με τον Καπούρ αποσύρθηκε από τον κινηματογράφο για να επιστρέψει δυναμικά 15 χρόνια μετά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ