Στις δύο συναυλίες του Scott Henderson στο «Αθηνά Live», στις 16 και 17 Μαρτίου, το κοινό θα απολαύσει και πάλι μια εξαιρετική και ηλεκτρικά φορτισμένη επίδειξη των ικανοτήτων του μεγάλου fusion jazz και blues Αμερικανού κιθαρίστα.

Επηρεασμένος από μία εποχή όπου το blues-rock ήταν στην κορυφή του, ξεκίνησε να παίζει σε μικρά κλαμπ, κομμάτια από Led Zeppelin μέχρι James Brown. Μπαίνοντας βαθύτερα στη γνώση της ηλεκτρικής κιθάρας, επηρεάστηκε από κιθαρίστες όπως οι Jimmy Page, Jeff Beck, Jimi Hendrix, Ritchie Blackmore, Albert King και Buddy Guy. Ο Scott Henderson, οδηγεί τα κομμάτια του στην κορύφωση, με τρόπο που δεν αφήνει ποτέ τη γεύση του ημιτελούς.

Παρόλο που ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του περισσότερο blues-rock κιθαρίστα, η επιρροή του από τη jazz είναι αυτή που έδωσε το μοναδικό στυλ στο παίξιμό του, το οποίο και τον έκανε γνωστό παγκοσμίως.

Έχει παίξει και ηχογραφήσει με τις μπάντες, όπως η Elektric Band του Chick Corea, o Jean-Luc Ponty και οι Weather Report του Joe Zawinul.

Το 1984 φτιάχνει το μυθικό πλέον group "Tribal Tech", με το οποίο περιοδεύει σε όλο τον κόσμο και ηχογραφεί εννέα άλμπουμ, ενώ όλα τα κιθαριστικά περιοδικά παγκοσμίως τον ανακηρύσσουν επί σειρά ετών Νο.1 κιθαρίστα στον κόσμο.

Ο τρόπος που ο Henderson προσεγγίζει το ηλεκτρικό μπλουζ είναι προσωπικός και μοναδικός. Ο ίδιος φανερώνει ότι ο τρόπος που πρέπει ένας μουσικός να παίζει τα blues licks είναι γύρω από το ρυθμό και όχι πάντα πάνω στο ρυθμό. Αυτή του η προσέγγιση είναι που κάνει τόσο ξεχωριστό το παίξιμό του.

Οι δυο μουσικοί που θα τον συνοδεύουν, ο Romain Labaye στο ηλεκτρικό μπάσο και ο Archibald Ligonniere στα drums, γνωρίζουν πολύ καλά τα μυστικά της δομής του παιξίματος του Henderson.

Οι συναυλίες θα δοθούν στο ΑΘΗΝΑ' Live (Λ. Ποσειδώνος 3 - Παραλία Μοσχάτου - Ν. Φαλήρου, τηλ. 210 4813605 - 210 4819355 ), την Παρασκευή 16 Μαρτίου στις 21:30 και το Σάββατο 17 Μαρτίου στις 22:30.

Διαβάστε επίσης