ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Έξι χρόνια καθαρή: η Ντέμι Λοβάτο γιορτάζει την απεξάρτηση της & συγκινεί

Έξι χρόνια καθαρή: η Ντέμι Λοβάτο γιορτάζει την απεξάρτηση της & συγκινεί

Μια από τις πιο ιδιαίτερες περσόνες της μουσικής βιομηχανίας, η ακτιβίστρια της pop Ντέμι Λοβάτο ενηλικιώθηκε μπροστά από τον προβολέα και κατάφερε να επιβιώσει των κινδύνων της showbiz. Η Λοβάτο που πάντα μιλούσε ανοιχτά για τα ναρκωτικά, το bullying, τον αλκοολισμό, την κατάθλιψη και τις περιπέτειες της ψυχικής της υγείας γιόρτασε έξι χρόνια απεξάρτησης και συγκινεί.

Η Λοβάτο γιόρτασε έξι χρόνια αποχής από το αλκοόλ με συναυλία στη Νέα Υόρκη μαζί με τον DJ Khaled με τον οποίο βρίσκεται σε περιοδεία και τα συγκινητικά λόγια του οποίου έφεραν δάκρυα στα μάτια της τραγουδίστριας.

Κατά την συναυλία της στο Barclays Center στο Μπρούκλιν η Λοβάτο είπε στο κοινό ότι η 15η Μαρτίου είναι μια ημέρα που την κάνει πραγματικά υπερήφανη.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια δεν έκρυψε ποτέ τα ζητήματα που έχει με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Ο DJ Khaled μίλησε με λόγια θαυμασμού γι αυτήν και στο τέλος της ομιλίας του της ευχήθηκε και χρόνια πολλά σαν να ήταν τα γενέθλιά της, αφού την ημέρα αυτή όπως είπε ξαναγεννήθηκε.

Τα λόγια αυτά ήταν αρκετά για να κάνουν την Ντέμι Λοβάτο να ξεσπάσει σε κλάματα και να κάνουν το κοινό να αρχίσει να ζητωκραυγάζει το όνομά της.

"Σας ευχαριστώ που είστε μέρος της διάσωσής μου. Σας αγαπώ" είπε η τραγουδίστρια και στη συνέχεια ερμήνευσε το τραγούδι Warriors -που σημαίνει πολεμιστές.

Εκφοβισμός, ναρκωτικά και αλκοόλ

Η Ντέμι Λοβάτο, τραγουδίστρια, στιχουργός, μουσικός, φιλάνθρωπος και ηθοποιός. Έκανε την πρώτη της εμφάνιση ως ηθοποιός στην παιδική σειρά Barney & Friends. Το 2008, ήρθε στο προσκήνιο ως πρωταγωνιστικό μέλος της τηλεοπτικής ταινίας Camp Rock. Υπέγραψε συμβόλαιο με τη Hollywood Records την ίδια χρονιά και κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο Don't Forget το Σεπτέμβριο του 2008. Το πρώτο της άλμπουμ επικυρώθηκε ως Χρυσό από την Recording Industry Association of America (RIAA). Το 2009, ανατέθηκε στη Λοβάτο η δικιά της τηλεοπτική σειρά Sonny with a Chance.

Εκτός της δουλείας της στον τομέα της ψυχαγωγίας, η Λοβάτο συμμετέχει σε ποικίλες φιλανθρωπικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές δραστηριότητες.

Τον Μάιο του 2013 της δόθηκε βραβείο για την αφοσίωση της ως μέντορας των εφήβων και νέων ενηλίκων που έπασχαν από ψυχολογικές προκλήσεις, από την οργάνωση SAMHSA στην Ουάσιγκτον.

Σε συνέντευξη της στο παρελθόν η Λοβάτο έχει μιλήσει ανοικτά για τα ναρκωτικά και το αλκοόλ που πολλοί manager και ιδιοκτήτες night club της προσέφεραν κατά τη διάρκεια των συναυλιών και των εμφανίσεών της. Ένας από τους λόγους που την έκανε να αφεθεί και να χαθεί στη σκοτεινή πλευρά του εαυτού της ήταν η έλλειψη αυτοπεποίθησης.

https://www.instagram.com/p/BgBnOARBCB3

"Είναι κάτι για το οποίο πάντα ήθελα να μιλήσω... το μόνο που μπορώ να πω είναι πως είχα κατάθλιψη. Έβγαινα σε μία σκηνή με 18.000 άτομα από κάτω και μετά πήγαινα μόνη σε ένα κρύο δωμάτιο ξενοδοχείου. Κατέρρεα και χρειαζόμουν κάτι να αναπαράγει το συναίσθημα της ευφορίας" έχει πει.

"Οι παραγωγοί με κερνούσαν ναρκωτικά και αλκοόλ για να ξαναπάω και οι ιδιοκτήτες club το ίδιο για να με βλέπει ο κόσμος εκεί. Με 'φρόντιζαν' και εγώ νόμιζα πως είναι φίλοι μου. Νόμιζα πως περνάω καλά. Η διασημότητα είναι επικίνδυνη. Κανείς δεν σου λέει 'όχι'. Ίσως γι αυτό τόσοι και τόσοι πεθαίνουν από υπερβολικές δόσεις. Θα μπορούσε άνετα να μου έχει συμβεί".

Η Λοβάτο μεγάλωσε σε μια κοινότητα που δεχόταν bullying και ως πρώην θύμα εκφοβισμού είναι πλέον και εκπρόσωπος της ΜΚΟ PACER, η οποία δραστηριοποιείται κατά του εκφοβισμού.

Η Ντέμι Λοβάτο υπέφερε απο τροφικές διαταραχές και από αυτοκαταστροφική συμπεριφορά ενώ έχει αποπειραθεί να αυτοκτονήσει στην πάλη της να διαχειριστεί τα συναισθήματα και τη κατάθλιψή της.

Τον Μάιο του 2009, η Ντέμι Λοβάτο βραβεύθηκε ως Επίτιμη Πρέσβειρα της Παιδείας από την Αμερικανική Εταιρική Σχέση για Ηωσινοφιλικές Διαταραχές. Ως μέρος της συμμετοχής της στην περιβαλλοντική οργάνωση Disney's Friends for Change, η Ντέμι Λοβάτο, η Σελίνα Γκόμεζ, η Μάιλι Σάιρους και οι Jonas Brothers ηχογράφησαν το τραγούδι της φιλανθρωπίας, Send It On, το 2009. Επιπλέον, η Λοβάτο είναι εκπρόσωπος της εκστρατειών που σχετίζονται με τους νέους, και το πως αυτοί πρέπει να αναλάβουν δράση στις κοινότητες τους.

Η Ντέμι Λοβάτο αποτελεί επίσης μέρος του "A Day Made Better" για την Σχολική Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης και έχει υποστηρίξει πολλές φιλανθρωπικές και κοινωνικές καμπάνιες.

https://www.instagram.com/p/BgBxVqrBD8R

ΔΗΜΟΦΙΛΗ