ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: η πιο ακριβοπληρωμένη τηλεοπτική σειρά όλων των εποχών;

Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: η πιο ακριβοπληρωμένη τηλεοπτική σειρά όλων των εποχών;

Ο Μπίλμπο Μπάγκινς, ο Γκάνταλφ και οι σύντροφοι τους στο έπος της Μέσης Γης που εμπνεύστηκε ο σπουδαίος Τόλκιεν είναι έτοιμοι να κατακτήσουν τη μικρή οθόνη. Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών γίνεται τηλεοπτική σειρά και το νέο ανακοινώθηκε λίγο καιρό πριν με κάθε επισημότητα από την Amazon προκαλώντας φρενίτιδα στα forum των ορκισμένων φανατικών της μυθοπλασίας καθώς το Game οf Thrones βρήκε τον πλέον άξιο διάδοχο του στην τηλεόραση.

Σήμερα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η τηλεοπτική σειρά prequel της Amazon θα είναι η πλέον πολυδάπανη υπερπαραγωγή της μικρής οθόνης.

Το Collider αναφέρει ότι το συνολικό κόστος της για τους δύο πρώτους κύκλους αναμένεται να ξεπεράσει τα $500 εκατομμύρια.

Το αστρονομικό ποσό συναγωνίζεται κινηματογραφικά budget επικών κινηματογραφικών franchise (βλ. Star Wars ή Avengers).

Όπως αποκάλυψε το Reuters ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο όταν και η Amazon ανακοίνωσε ότι προχωράει στην τηλεοπτική μεταφορά αυτού του φιλόδοξου εγχειρήματος ξόδεψε $250 εκατομμύρια για τα δικαιώματα.

Η Amazon και η συνδρομητική της ψηφιακή πλατφόρμα μ0παίνει δυναμικά στον ανταγωνισμό παραγωγής τηλεοπτικών παραγωγών έχοντας απέναντι της τα Netflix, HBO, Αpple κα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας η τηλεοπτική μεταφορά των περιπετειών στη Μέση Γη θα αφηγείται νέες ιστορίες που προηγούνται της Συντροφιάς του Δαχτυλιδιού (The Fellowship of the Ring), του πρώτου από τους συνολικά 3 τόμους, του επικού μυθιστορήματος "Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών" του Άγγλου συγγραφέα, Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν που κυκλοφόρησε το 1954 και έδωσε αφορμή στον Πίτερ Τζάκσον να φέρει την ιστορία στην πρώτη κινηματογραφική τριλογία του franchise φαντασίας.

"Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών είναι ένα πολιτιστικό φαινόμενο που κατέκτησε τη φαντασία γενιών και γενιών μέσα απο τη λογοτεχνία και τη μεγάλη οθόνη" αναφέρει σε δήλωση της η Sharon Tal Yguado που αντικατέστησε τον Roy Price μετά την παραίτηση του ένα μήνα πριν μετά από καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης εις βάρος του.

"Νιώθουμε τιμή που δουλεύουμε με την εταιρία Tolkien Estate and Trust, τον εκδοτικό HarperCollins και τη New Line σε αυτό το project για να φέρουμε τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών σε νέες επικές περιπέτειες στην οθόνη" πρόσθεσε.

the lord of the rings trilogy the fellowship jrr tolkien first edition

via raptisrarebooks

"Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Amazon, ένας κολοσσός που έχει επενδύσει στη λογοτεχνία, είναι και η εταιρία που θα φέρει τον άρχοντα των Δαχτυλιδιών στη μικρή οθόνη" σχολίασε ο Matt Galsor, εκπρόσωπος της HarperCollins για τον διάδοχο του Game of Thrones που θέλει να καθηλώσει τους θεατές για περισσότερες από μια σεζόν στη Μέση Γη.

Σε παράλληλο χρόνο η Disney ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει τηλεοπτικές περιπέτειες του Πολέμου των Άστρων με την επιμέλεια του σκηνοθέτη του "The Last Jedi", Rian Johnson φέρνοντας το Star Wars στη μικρή οθόνη.

Η επική τριλογία του Τζάκσον έχει φέρει περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια στα ταμεία και έχει κερδίσει 17 Όσκαρ.

Η Amazon Studios διευκρινίζει ότι το επόμενο μεγάλο project που φέρνει τον Τόλκιεν σπίτι μας θα περιλαμβάνει δύο σεζόν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ