Η πρώην τραγουδίστρια των Spice Girls, σύζυγος του Μπέκαμ και καθιερωμένη σχεδιάστρια μόδας Βικτόρια Μπέκαμ αποφάσισε να εξασκηθεί στη πυγμαχία για καλό σκοπό.

Η Μπέκαμ εξασκήθηκε στο box με κορίτσια από το πρόγραμμα BoxGirls στην Κένυα για το Sports Relief. Η σχεδιάστρια ρούχων συνάντησε κορίτσια που συμμετέχουν στο πρόγραμμα #BoxGirls μια πρωτοβουλία για την προώθηση της ενδυνάμωσης των γυναικών με έδρα το Ναϊρόμπι, με τη χορηγία του Sports Relief.

Η Μπέκαμ ανέβασε αρκετές φωτογραφίες και βίντεο από το ταξίδι της στο λογαριασμό της στο Instagram.

"Είμαι εδώ, κάθομαι με τα κορίτσια, μιλάμε για την πυγμαχία και όλα όσα βγαίνουν από την πυγμαχία" ανέφερε.

"Συζητάμε για το πώς θεωρούν ότι το box ενδυναμώνει, ότι είναι καλό για τη φυσική τους κατάσταση, το πνεύμα τους - και το πόσο έχουν αλλάξει από τότε που η Σάρα συνεργάζεται με τα κορίτσια".

"Τα κορίτσια έχουν μεγάλα όνειρα" συνέχισε η Μπέκαμ. "Έχουμε μελλοντικές δικηγόρους, γιατρούς, μελλοντικές μηχανικούς, καλλιτέχνες, χειρουργούς ... Τα κορίτσια έχουν μεγάλα όνειρα που είναι πολύ ωραίο να τα δούμε να πραγματοποιούνται".

"Το boxing δεν είναι απαραίτητα το πρώτο άθλημα που έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε την ενδυνάμωση των γυναικών" αναφέρεται στην ιστοσελίδα του BoxGirls.

Inspiring girls at #boxgirls in Kenya with @sportrelief X

A post shared by Victoria Beckham (@victoriabeckham) on

"Όμως, το boxing εντείνει την ταχύτητα και την ακρίβεια, το ρυθμό και τις γρήγορες δεξιοτεχνικές κινήσεις των ποδιών. Επειδή είναι ένα άθλημα που σας κάνει να γυμνασμένες και γρήγορες, μπορεί να δημιουργήσει θετική αλλαγή για τα κορίτσια που μεγαλώνουν στις αστικές και αγροτικές περιοχές της Κένυας και σε άλλες αφρικανικές χώρες".

Check out Michelle’s pose! X Kenya x @sportrelief x

A post shared by Victoria Beckham (@victoriabeckham) on

Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε από τον προπονητή πυγμαχίας, Analo Anjere (γνωστό ως Priest), ο οποίος αρχικά δίδασκε σε νέους άνδρες και γυναίκες στην περιοχή του Eastland στο Ναϊρόμπι.

Ο Priest επεκτάθηκε και ξεκίνησε να διδάσκει σε κορίτσια, όταν δύο μαθήτριες από ένα τοπικό σχολείο τον πλησίασαν λέγοντας του ότι ήθελαν να μάθουν να "πυγμαχούν όπως τα αγόρια".

Κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων περιόδων αναταραχής στην Κένυα, η κοινότητα BoxGirls ενισχύθηκε, παρέχοντας ένα ασφαλές μέρος για κορίτσια να επικοινωνούν και να συζητούν σημαντικά θέματα.

Το Sports Relief είναι μια διετής φιλανθρωπική εκδήλωση της οργάνωσης Comic Relief, σε συνεργασία με το BBC Sport, η οποία συνδέει τον κόσμο του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας για να αντλήσει χρήματα και να βοηθήσει τους ευάλωτους πληθυσμούς τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις φτωχότερες χώρες του κόσμου.

Meeting some amazing people at the Amref clinic in Nairobi @sportrelief X

A post shared by Victoria Beckham (@victoriabeckham) on

Διαβάστε επίσης