ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Black Panther: με 33 εκατομμύρια tweets & ρεκόρ εισπράξεων $1.2 δισ. γράφει ιστορία

Black Panther: με 33 εκατομμύρια tweets & ρεκόρ εισπράξεων $1.2 δισ. γράφει ιστορία

O Black Panther, ο υπερήρωας της Marvel που κανείς δεν περίμενε ότι θα έχει τόση ορμή, είναι έτοιμος να κατακτήσει την κορυφή των εισπράξεων σε ταινίες υπερηρώων όλων των εποχών.

Σύμφωνα με τον κινηματογραφικό αναλυτή του Forbes ο Μαύρος Πάνθηρας του Ράιαν Κούγκλερ ξεπέρασε τα 1,2 δισεκατομμύρια σε εισπράξεις.

Αν συνεχίσει αυτή την πορεία στα ταμεία ο Μαύρος Πάνθηρας θα εξασφαλίσει επιπλέον 60 με 80 εκατομμύρια δολάρια τις επομενες εβδομάδες.

Αν καταφέρει να κρατήσει τα πρωτεία απέναντι στους επικείμενους αντιπάλους του, τα Pacific Rim Uprising, Ready Player One και Rampage ο υπερήρωας βασιλιάς μια Αφρικής που δεν υπάρχει θα πλησιάσει τα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, σημειώνει το Forbes, ο Πάνθηρας θα εξολοθρεύσει με άνεση στα ταμεία κάθε άλλο υπερήρωα ενώ μόλις συγκεντρώσει τα $1.264+ δισεκατομμύρια -κάτι που θεωρείται σχεδόν σίγουρο- θα αναδειχθεί στην 11η πιο κερδοφόρα ταινία όλων των εποχών.

Με τους Avengers: Infinity War να επελαύνουν στην οθόνη σε πέντε μόλις εβδομάδες, μια ταινία στην οποία ο Πάνθηρας συναντιέται με όλο το πάνθεον των υπερηρώων, η Marvel όχι μόνο ορίζει τη βιομηχανία του θεάματος αλλά και τις κινηματογραφικές συνήθειες του σήμερα.

Η Marvel έχει ήδη επιβεβαιώσει το sequel του Πάνθηρα που κατάφερε να φέρει στα ταμεία ένα δισεκατομμύριο δολάρια μέσα σε μόλις 26 μέρες ενώ όλοι μιλάνε για ένα από τα φαβορί για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας του 2019.

Όπως σημειώνει το Associated Press ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο για την ταινία είναι η διαφορετικότητα του κοινού που το αποθεώνει.

Τη "μοναρχία" του Πάνθηρα χαιρέτησαν το πρώτο Σαββατοκύριακο της προβολής του 33% Αφρο-Αμερικανοί, 37% Καυκάσιοι, 18% Ισπανόφωνοι και 7% Ασιάτες σύμφωνα με το comScore.

Και μετά τα ταμεία το Twitter

Eπιπλέον σύμφωνα με το Twitter, η ταινία του Ράιν Κούγκλερ έχει τις περισσότερες αναφορές σε αναρτήσεις από οποιαδήποτε άλλη ταινία, ξεπερνώντας τα 35 εκατ. tweets.

Δηλαδή ξεπέρασε ακόμα και τις τελευταίες ταινίες Star Wars που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, ο Πάνθηρας, έγινε η πρώτη ταινία μετά το Άβαταρ το 2009 που έμεινε στην κορυφή του box office της Βόρειας Αμερικής για πέντε συνεχόμενες εβδομάδες.

Τα tweets που κυριάρχησαν έχουν ως πιο χρησιμοποιημένα hashtags τα #BlackPanther, #Wakanda και #WakandaForever, ενώ οι πιο δημοφιλείς χαρακτήρες είναι ο Πάνθηρας και οι αντίπαλοι του Killmonger και Shuri.

Τα περισσότερα tweets για την ταινία ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες και ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ταϊλάνδη.

Black Panther Time cover 1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ